Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming, kunnen straks in fel onweer terechtkomen in het noordoosten van Frankrijk en het westen van Duitsland. Dat kan lokaal gepaard gaan met grote hagelstenen en zelfs tornado’s.”

 

Meer krantenkoppen in België

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »