Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.

Niko Geldhof komt uit een socialistische familie en nam voor het eerst deel aan de verkiezingen in 2000. Bij de verkiezingen van 2006 haalde hij een mooie score en werd gemeenteraadslid. In 2012 scoorde hij goed en werd schepen van onder meer Toerisme. Er waren problemen met zijn verkiezingsuitgaven en dat leidde tot een klacht en veroordeling, maar ook tot een opschorting van straf. Een schepenwissel was al afgesproken, maar werd door die feiten vervroegd. In 2014 stopte hij als schepen en trok zich terug uit de politiek. Hij bleef wel actief in het verenigingsleven.

Hij is nog steeds uitbater van Frituur Hazegras en organisator van evenementen. Geldhof was prominent aanwezig op de jongste 1 mei-optocht in Oostende. John Crombez: “Er is op een bepaald moment veel druk op hem uitgeoefend en daarom stopte hij. Niko is al lang in ere hersteld. Ik ben blij dat hij meedoet want hij was een erg goede schepen van Toerisme. De reden dat hij op 4 staat, is omdat hij een goede Oostendenaar, goede ondernemer en goede politicus is.”

Plannen

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het kriebelt om opnieuw met een fantastische ploeg de toekomst van Oostende te bepalen”, zegt Niko terwijl hij volop folders bedeelt op de Konterdam. “Het is jaren geleden dat ik met de partij en mijn vrienden zo ben buiten gekomen. Ik zal er de komende maanden weer volop voor gaan.” Hij verwijst kort naar het verleden: “Dat is wel 12 jaar geleden. Ik denk dat het beter is te kijken naar de toekomst. En dat kan beter. Cultuur draait goed in Oostende en toerisme ook. Alleen hebben we al 10 jaar geen schepen voor Toerisme meer in onze stad. Ik wil er alles aan doen om Oostende onder andere op toeristisch vlak nog beter op de kaart te zetten.” Over zijn vierde plaats: “Dat is een hele eer.” Geldhof suggereert al een slogan: “Niko, nu voor echt”.

Tradities

“We moeten ook weer durven gaan voor Oostendse tradities, want er zijn er best wat waar we geen aandacht meer aan schenken. We moeten het warm water niet uitvinden, maar ik stel vast dat de traditie van kerstboomverbranding verdween. En ook ‘stuutn in den hof’, destijds een initiatief van Johan Verstreken, en de kroegentocht. Of Vurige Maandagen, de visserijfeesten of zandrock. Het gaat om evidente zaken voor de Oostendenaar. Laat ons dat koppelen aan het toeristisch aanbod.”

(EFO)

The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »