Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.

“In het centrum hangen verschillende nieuwe vlaggen, maar er zijn verder ook nieuwe flyers en affiches gedrukt. Alles steekt in een nieuw jasje: het Gistelse grafisch bureau Ontwerp Marloes stond in voor de aangepaste huisstijl”, zegt cultuurschepen Ann Bentein (Open Vld). “De Godelieveprocessie is veel meer dan louter een processie, maar een heus toeristisch gegeven voor het hele gezin. Er zijn bijvoorbeeld geleide bezoeken aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en -toren.”

(TVA)

Programma: www.gistel.be

The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »