Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.

Cultuurliefhebbers tellen ieder jaar af naar de lancering van de Moorsleedse cultuurbrochure. Vrijdagavond werd in De Bunder de inhoud van het komende cultuurseizoen 2024-2025 voorgesteld.

“De interesse in wat we brengen wordt elk jaar groter. Je merkt gewoon dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn in cultuur. We zien vaak bekende gezichten terugkeren naar onze zalen, maar ook van buiten de gemeente is er interesse in het cultuuraanbod”, zegt cultuurcoördinator Sammy Vermeesch.

Maandagochtend stond de telefoon roodgloeiend in de cultuurdienst. Heel wat cultuurliefhebbers wilden een mooi plaatsje reserveren voor hun favoriete voorstelling. Ondertussen schoven anderen in De Bunder aan om datzelfde te doen. “Maandagochtend vroeg stond er hier al een serieuze rij. Ondertussen kregen we ook al 1.500 mails binnen. De interesse is groot.”

Alsnog Urbanus

De cultuurdienst wist dan ook een gevarieerd programma samen te stellen, met aandacht voor jong en oud. Onder andere liefhebbers van comedy kunnen kiezen uit verschillende voorstellingen. Zo komt Han Solo op donderdag 5 december met zijn ‘15 jaar Han Solo’ naar De Bunder. In diezelfde zaal treden Kamiel Spiessens en William Boeva begin februari op. “Op het laatste ogenblik wisten we ook Urbanus vast te leggen. De cultuurbrochures waren al gedrukt, maar wie online kijkt zal die voorstelling kunnen boeken.”

Theater

Ook wie van theater houdt, kan kiezen uit een mooi aanbod. “Verschillende theatervoorstellingen staan zelfs in mijn eigen agenda met rood aangestipt”, aldus Vermeesch. Zo komt Theater Tiret op vrijdag 13 december naar Moorslede met de voorstelling ‘En suite’, en wist de cultuurdienst ook Het Eenzame Westen te strikken voor de voorstelling ‘Grysde’. “Ondertussen komen de aanvragen voor Het Prethuis massaal binnen”, merkt Vermeesch. Ook de plaatselijke toneelverenigingen doen ook dit jaar hun duitje in het zakje. Zowel KAT Slyps, Volksvermaak als KNA brengen in het voorjaar van 2025 voorstellingen.

Muziek

Binnen een cultuuraanbod mag natuurlijk ook muziek niet ontbreken. Op vrijdag 4 oktober is er de uitreiking van de cultuurprijs. Tijdens die avond is er een optreden van The Microwives. Op zaterdag 12 oktober palmen Seraphine en Tim de basiliek in Dadizele in. In het voorjaar van 2025 is het onder andere uitkijken naar het optreden van Augustijn en Jan Wuytens. Die laatste brengt met de Forever Band een nieuwjaarsconcert. “Ook naar lezingen toe hebben we enkele mooie namen kunnen strikken. Zo komen onder andere Hendrik Vos en Kamal Kharmach dit seizoen naar GC De Bunder.”

Voor de gezinnen staan er drie voorstellingen vast. Circustheater Marco Solo staat op woensdag 28 augustus in De Bunder en de Compagnie O Quel Dommage strijkt op dinsdag 29 oktober neer in Moorslede.

Moeilijke jaren

Schepen van Cultuur Nessim Ben Driss (Visie) is fier op het werk dat de cultuurdienst heeft verzet. Hij nam bij de voorstelling van de cultuurbrochure even het woord.

“Voor de mensen van de cultuurdienst is het de voorbije jaren niet altijd even gemakkelijk geweest. Er was de coronacrisis, waar er plots niets meer georganiseerd mocht worden. De dienst werd niet gespaard van ziekte en overlijden. In De Bunder kampten we even met problemen aan het gebouw. Ondanks die problemen bleef de cultuurdienst hard doorwerken en pakt men ook dit jaar uit met een erg mooi programma.” De schepen hoopt dat ook tijdens het komende cultuurseizoen heel wat mensen de weg vinden naar De Bunder, den Ommeganck of een andere plaatselijke zaal. “Er is voor elk wat wils. Ik verwacht dan ook dat de zalen telkens goed vol zullen lopen.”

(BF)

The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek

Gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) uit Ter Hand (Geluwe) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer zijn. “Els liet dat al ruime tijd geleden weten”, reageert lijsttrekker Bercy Slegers. “Ze blijft onze partij trouw en hielp zelfs mee kandidaten zoeken voor onze lijst.”
The post Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer

Met de start van de zomervakantie vervelt Oostende weer tot één groot openluchtevenement. Dat vergt heel wat afspraken en organisatie, maar Toerisme Oostende en de stadsdiensten staan klaar om twee maanden lang vele duizenden bezoekers te ontvangen, hopelijk onder een stralende zon.
The post Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Mobiele camera en politiepatrouilles in Sportpark Kuurne leveren al meteen resultaten op en worden verdergezet

De afgelopen weken was het Sportpark in Kuurne, samen met de vele inwoners die er komen sporten, ontspannen en werken, heel regelmatig het slachtoffer van een kleine groep, vaak heel jonge, amokmakers. Zij bezondigden zich aan allerlei vormen van overlast en criminaliteit: vandalisme, graffiti, intimidatie, drugs, lawaai, sluikstorten, … De gemeente Kuurne en de politiezone Vlas stellen een nultolerantie in

Lees meer »