Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte is 6,5 miljoen euro.”

“Dat zou inhouden dat we jaarlijks 312.000 euro moeten afbetalen en dit gedurende een termijn van twintig jaar. Dat komt neer op elk jaar een mooi huis afbetalen. Volgens de algemeen directeur zouden we met die kostprijs ons op glad ijs begeven.”

Het na een wedstrijd winnend architectenbureau kiest ervoor om de nieuwe muziek- en kunstacademie te bouwen aan de bestaande jeugdlokalen langs de kant van de Sint-Eloois-Winkelstraat. Zaal De Samenkomst komt langs de Rollegemstraat.

“Wat we gaan doen zal moeten worden bekeken bij het meerjarenplan voor de volgende legislatuur”, aldus Dochy. “In het kader van ‘correct bestuur’ kunnen we nu geen concrete beslissing nemen. Het dossier gaan we grondig bekijken. We gaan het op een verstandige manier terug koppelen naar de verenigingen. Ze kunnen gelukkig terecht op enkele andere locaties en dat houdt de druk op de ketel wat weg.”

Oplossing zoeken

“De harmonie Sint-Cecilia gebruikt gewezen Ampe’s Gym en de Academie de school. Er moet een oplossing komen voor de verenigingen. We hebben de L!NK, de sporthal en het Capellehof dat zeer veel wordt gebruikt. We gaan zoeken om er op een goede manier uit te komen.”

“In het kader van ‘correct bestuur’ kunnen we nu geen concrete beslissing nemen”

Het waren Bert Selschotter (CD&V/VD) en fractieleider Caroline Seynhaeve (Vooruit) die vroegen naar een stand van zaken over De Samenkomst. “Hadden we dan niet beter het allemaal laten staan”, vroeg Caroline zich af.

“De school was heel ‘kapot’, De Samenkomst hadden we misschien kunnen behouden voor dan activiteiten in de zomer want de verwarming was stuk”, reageert de burgemeester. “De nieuwbouw zal een mooi project worden maar niet voor 6,5 miljoen euro want dat zou het budget in de komende legislatuur hypothekeren.”

Vorig jaar zijn vrije basisschool De Regenboog en zaal De Samenkomst afgebroken. Momenteel wordt het terrein genivelleerd. “In afwachting komt er een gras- en bloemenweide”, aldus de burgemeester.

The post Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Klasgenoten waren jaloers omdat ik vroeger gedaan had met school”: Yoni is amper 15 maar wel wereldkampioen jetskiën

Afgelopen weekend kroonde Yoni Hamelin (15) uit Het West-Vlaamse Heule zich tot wereldkampioen jetskiën bij de profs. En dat doet dromen. “Ik kijk uit naar de toekomst, waar ik voornamelijk veel op de jetski kan staan en mijn hobby en passie kan beoefenen”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Het WK viel wel pal in zijn examens, maar er werd een

Lees meer »

Toeristische trekpleister voor Chinezen, ‘dicht’ bij huis voor Julian Assange: dit is Saipan, het eiland waar klokkenluider schuldig pleitte voor spionage

WikiLeaks-oprichter Julian Assange kon voor eender welke rechtbank op Amerikaans grondgebied verschijnen om schuldig te pleiten voor spionage, maar hij koos voor het piepkleine eiland Saipan middenin de Grote Oceaan. Een bewuste keuze, duidt VS-kenner Tom Van de Weghe. “Niet alleen wilde hij het Amerikaanse vasteland vermijden, hij wilde ook zo dicht als mogelijk bij thuisland Australië zijn.”

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Zelfs de “wafelenbak” wordt geviseerd: Natuurpunt is mikpunt van Europees onderzoek en moet mogelijk miljoenen aan subsidies terugbetalen

Moet Natuurpunt straks tientallen miljoenen euro’s aan Vlaamse subsidies terugbetalen? Na een klacht van enkele grootgrondbezitters, onder wie Exmar-reder Nicolas Saverys, start de Europese Commissie nu een “diepgaand” onderzoek naar eventuele illegale staatssteun. Daarbij worden zelfs de “wafelenbak” en de cafetaria van een lokale Natuurpunt-afdeling geviseerd.

Lees meer »