Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”

Na de zware wateroverlast van 2016 stelden de provincie en de stad samen een plan op om Roeselare te beschermen tegen hevige regenval. Inmiddels werd er al op verschillende plaatsen extra buffering voorzien. Een nieuw project wordt binnenkort langs de Meerlaanstraat gerealiseerd.

“Het projectgebied, dat al een klein overstromingsgebied bevatte, zal uitgebreid worden om meer regenwater te bufferen. Het overstromingsgebied kan in totaal 3.450 kubieke meter overtollig water opvangen om de druk op de Babilliebeek te verminderen”, aldus schepen van waterhuishouding Francis Debruyne (CD&V).

Het project moet ervoor zorgen dat men ook in het centrum van Beitem de voetjes droog kan houden. “Onder andere de mensen uit de Kortewagenstraat kregen in het verleden te kampen met wateroverlast.” Zo stond een deel van de straat enkele jaren geleden nog onder water. “We voorzien straks in Beitem nog extra buffering bij de Vlietputbeek en ook aan het toekomstige hondenasiel werken we een project uit.”

Te nat om te werken

Het project langs de Meerlaanstraat wordt zo snel mogelijk opgestart. “Helaas zorgt de hevige regenval van de voorbije maanden voor problemen, waardoor we nog even moeten wachten voor er hier gewerkt kan worden. Op de wijk De Ruiter, waar er een bufferbekken wordt aangelegd, liggen de werken ook stil door het slechte weer”, aldus gedeputeerde voor waterbeleid Bart Naeyaert.”

“Zodra het droger is, zullen de werken op beide locaties van start gaan. “In Beitem kan het erg snel gaan. We moeten er geen grond afvoeren, maar maken met de aarde een berm.”

De kostprijs van het project wordt geraamd op 292.647,71 euro. De uitvoeringstermijn is 90 werkdagen.

(BF)

The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »