‘Michelin van Middelkerke’ pakt uit met 27ste editie

De langverwachte 27ste editie van het magazine De Boarebreker Gastronomie & Toerisme is voorgesteld in Silt Fine Dining, de stijlvolle salons van Silt Middelkerke.

Hoofdredacteur Georges Keters was een tevreden man: “Na twee jaar van bouwwerkzaamheden aan het nieuwe casino zijn we eindelijk terug op onze vertrouwde locatie”, zei hij. “Het is een genoegen om hier zoveel vertegenwoordigers van toeristische diensten aan onze kust te verwelkomen, met een bijzondere welkom aan Wesley Butstraen uit Ieper. Dit toont aan dat iedereen betrokken is bij wat er speelt aan onze kust, waar onze ondernemers, met de horeca voorop, hard werken om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken.”

“Onze nieuwe editie telt opnieuw 140 pagina’s, met een prominente focus op onze mooie gemeente Middelkerke, en maar liefst 70% kleurrijke pagina’s. Daarnaast bevat het magazine toeristische en culinaire tips van onze buren, waardoor we een groot deel van de midden- en westkust én het rustige hinterland bestrijken. We danken de gemeenten, horeca en handelaars voor hun vertrouwen in ons magazine. Alleen kan men weinig, samen kunnen we veel. We kijken dan ook uit naar een schitterend seizoen.”

Koester dit

Burgemeester Jean-Marie Dedecker mocht als eerste de nieuwe editie in ontvangst nemen en sprak enthousiast: “Een product als dit moeten we koesteren. Elk jaar onze beste handelaars en horecalui in de schijnwerpers zetten, aangevuld met de vele activiteiten die we organiseren om zowel bewoners als toeristen een mooie zomer te bezorgen, vraagt veel inspanning, en dat waarderen we als gemeentebestuur enorm. In Middelkerke en Westende valt er op diverse vlakken veel te genieten, met onder andere Bier aan Zee, het Zandsculptuurfestival, het Olympisch Dorp op het strand vlak voor Silt, en in het najaar onder andere Tastoe, afgesloten met het Champagneweekend hier in de salons van Silt.”

“En er is nog meer: Middelkerke beschikt over een breed scala aan uitstekende restaurants, brasseries en cafés, zodat er voor elk wat wils is en iedereen ruim aan zijn trekken komt. Je kunt gerust zeggen dat het magazine De Boarebreker de Michelin van Middelkerke is. En dan eentje met vier sterren.”

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de adverteerders en de grootste toeristische kantoren aan de midden- en westkust.

(PG)

Meer info: 0479 81 03 59 of georges. [email protected]

The post ‘Michelin van Middelkerke’ pakt uit met 27ste editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »