Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De uittocht na het concert van Rammstein verliep iets moeizamer ter hoogte van het Petit Paris, vlak bij het centrum van Oostende. Door een ongeval liepen de shuttlebussen van en naar de concertsite vertraging op. Aan de basis lag een 57-jarige man die omstreeks 23.30 uur met zijn wagen door het rode licht gereden was. “Hij deed dat aan hoge snelheid”, zegt Eline Goeminne, woordvoerder bij de Oostendse politie.

Iets verderop kwam de man tot stilstand nadat hij achteraan een wagen was ingereden. “De man die door het rood reed, zat alleen in zijn wagen. In de aangereden wagen zat een vrouwelijke bestuurder en een passagier”, legt Goeminne uit.

“De twee vrouwen werden naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Een andere persoon die de feiten zag gebeuren en onder de indruk was, werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.”

De man ging na het ongeval compleet door het lint. “Een getuige verklaarde dat de man op de motorkap van de aangereden wagen stond te springen en hij zou ook op het voertuig geslagen hebben. Uit de ademtest en de speekseltest bleek de man echter niet onder invloed te zijn.”

“Onze politiemensen ter plaatse probeerden de man te bedaren, maar dat verliep vrij moeizaam. Heel even was er sprake om de man toch mee te nemen, maar hij beloofde nadien om zichzelf in het ziekenhuis aan te melden om zich vrijwillig te laten opnemen.”

De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan vrij te maken. De wagen die werd aangereden liep behoorlijk wat schade op en moest worden getakeld. De politie deed de nodige vaststellingen.

The post Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Algerijn (48) krijgt celstraf nadat hij caféganger verwond met stoel in Oostende

Een 48-jarige man met Algerijnse nationaliteit is voor de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro. De veertiger viel in het voorjaar van 2023 een caféganger in Oostende uit het niets aan met een barkruk. Het slachtoffer raakte daardoor even werkonbekwaam door een gebroken rib.
The post Algerijn (48)

Lees meer »

Waarom de nederlaag in de uitzwaaimatch geen toeval was: Engeland is vermoeid (maar hoe los je dat op?)

Engeland speelt hoog spel, vanavond in Gelsenkirchen. Double or quits. Met een zege ontwijken ze elke groepswinnaar tot de halve finale van het EK, een nederlaag of zelfs een gelijkspel gooit The Three Lions in de oceaan met de ‘big sharks’ (Duitsland, Portugal, Spanje, mogelijk zelfs België). Intussen zegt Gareth Southgate dat zijn spelers fysiek vermoeid zijn. Op zoek naar

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is het dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen vijf oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, gespeeld door Jacky Lafon, maakt haar rentree in de soap voor een reünie met de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky Lafon.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Heuvelland stelt eerste twee gravelroutes voor: “Tot nu was dit nog een beetje de blinde vlek op ons aanbod”

Gravelen is de nieuwste vorm binnen het wielrennen die niet alleen aanslaat bij de profrenners, maar evenzeer bij de recreatieve fietsers. Ook Heuvelland hangt de fiets aan de gravelkar en stelde voor deze zomer de heuvelgravelroute voor. Lander Vandroemme van de dienst cultuur en Thierry Caignie van de dienst sport stippelden op vraag van diensthoofd toerisme Stefaan Decrock de route

Lees meer »

Meer huiselijk geweld wanneer Engels voetbalteam speelt: heeft het EK ook bij ons een donkere kant?

Wanneer het Engelse nationale voetbalelftal speelt op een groot toernooi, neemt het huiselijk geweld toe in het land. Dat is de boodschap van een opvallende campagne die hulporganisaties in het Verenigd Koninkrijk lanceerden. Zowel bij verlies als bij winst of gelijkspel, zijn er meer meldingen van huiselijk geweld. "Je mag er vanuit gaan dat dat in België redelijk gelijkaardig is",

Lees meer »