Maand rijverbod voor motorrijder na botsing met auto: “De laatste 24 uren gedronken? 20 pinten”

“Wat ik in de laatste 24 uren heb gedronken? Twintig pinten.” Een 62-jarige motorrijder wond er na een ongeval in Bellegem (Kortrijk) weinig doekjes rond. Hij stond voor de politierechtbank terecht omdat hij zo’n 1,4 promille in het bloed had. Het leverde hem een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro op.

Die 20 pinten had Mario F. op 19 maart 2023, de dag van het ongeval, niet allemaal net gedronken. Maar hij schetste wel eerlijk zijn alcoholverbruik in de laatste 24 uren, een standaardvraag van de politie.

In Bellegem (Kortrijk) was hij op weg naar zijn schoonmoeder toen hij met zijn motor geen voorrang verleende en zo in botsing kwam met een auto. Hij moest meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

“Normaal drink ik niet als ik met de auto of motor rijd”, vertelde de zestiger aan de politierechter. Nochtans liep hij in het verleden al 3 eerdere veroordelingen op.

De openbare aanklager vroeg de politierechter even de rijgeschiktheid van de man onder de loep te nemen maar dat vond advocaat Michiel Van Eeckhoutte niet nodig. “Er zijn geen aanwijzingen dat hij met een alcoholprobleem kampt”, klonk het.

(LSi)

The post Maand rijverbod voor motorrijder na botsing met auto: “De laatste 24 uren gedronken? 20 pinten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Kortrijk onthardt en vergroent ook op 29 speelplaatsen: “300 extra bomen en 760.000 liter regenwateropvang”

Niet enkel op ons publiek domein, maar ook in de Kortrijkse scholen is de vergroeningsgolf sterk ingezet. “Intussen hielpen we sedert 2019 29 scholen op weg naar een groene speelplaats. Die maken niet enkel kinderen gelukkiger, ze zorgen bovendien voor klimaatrobuuste en biodiverse plekken in onze stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Klimaat, Biodiversiteit, Kinderen en Jongeren.
The post

Lees meer »

Problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend vroeg ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

Lees meer »

Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist

Op 17 juni 2024 vierde Gina Hertveldt haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist. Aangezien de 100-plusser een echte zoetekauw is, verrasten schepenen Nick Wenmaekers en Tine Gobert haar met een lekkernijenbox van Oxfam Wereldwinkel.
The post Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »