LIVEBLOG COPA AMÈRICA. Opluchting bij de Brazilianen met dank aan Vinicius, Colombia geplaatste voor kwartfinale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald. In de Verenigde Staten strijden Lionel Messi en co de komende weken om de Copa América. Met Brazilië dat zijn valse start kon uitwissen. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keniaanse president Ruto belooft stevig op te treden tegen “geweld en anarchie”

De Keniaanse president William Ruto wil hard optreden tegen de “georganiseerde criminelen” die dinsdag de antiregeringsprotesten hebben gebruikt om “geweld en anarchie” te stichten. Dat heeft hij dinsdag verklaard in een toespraak naar aanleiding van de onrust in het Oost-Afrikaanse land. Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse

Lees meer »

Bordeelhouders mogen belastingen cash betalen: “Niemand betaalt hier met de kaart en banken weigeren ons als klant”

Twee bordeelhouders die samen 53 vitrines verhuren in het Antwerpse Schipperskwartier, mogen hun belastingen voortaan cash betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist. De reden waarom de twee naar de rechtbank stapten is simpel: niemand betaalt er met de kaart. En bovendien heeft de sector het nog altijd lastig om een rekening te kunnen openen bij de bank.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Dan toch geen kunstgras voor Eendracht Hooglede dit jaar: “Er zijn helaas twee obstakels opgedoken”

In tegenstelling tot eerder aangekondigd krijgt Eendracht Hooglede dit jaar dan toch geen kunstgrasveld. Volgens sportschepen Frederik Sap (Allen 8830) doken er tijdens de procedure voor de omgevingsvergunning enkele onverwachte problemen op, waardoor de werken uitgesteld moeten worden naar 2025.
The post Dan toch geen kunstgras voor Eendracht Hooglede dit jaar: “Er zijn helaas twee obstakels opgedoken” appeared first

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Drugs dealen ‘om elektrische step te kopen’ levert jaar cel op

Twee mannen van 21 en 63 jaar uit Moeskroen kregen een celstraf van respectievelijk twee jaar en een jaar cel met uitstel omdat ze in opdracht van dealers drugspakketjes afleverden aan de kust. Vooral de 63-jarige P.V. had daar een vreemde reden voor. “Ik had 900 euro nodig om een elektrische te kunnen kopen”, sprak hij.
The post Drugs

Lees meer »