LIVE ZWITSERLAND-ITALIË. Italianen laten flinke kans op de 2-1 liggen, komen Zwitsers nog in de problemen?

Zwitserland kon op dit EK voetbal al indruk maken en treft op dit moment in de achtste finale titelverdediger Italië, dat met de nodige moeite door z’n groep spartelde. Zwitserland leidt op dit moment met 2-0. Wat kan Italië nog? 

Meer krantenkoppen in België

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »