LIVE. Derby gaat van start: wat kunnen Van den Bergh en Huybrechts tegen Van Gerwen en Noppert?

De Belgian Arrows zitten in de tweede ronde van de World Cup of Darts. Na de 4-0-zege tegen de Filipijnen, goed voor groepswinst, staan Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts een krachtmeting met het Nederlandse duo Danny Noppert en Michael van Gerwen te wachten. De wedstrijd wordt rond kwart voor tien gespeeld en is live te volgen op VTM2. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Trui neemt Standaard Boekhandel in Brugsesteenweg over in Roeselare, vestiging in centrum blijft

Trui Vanlerberghe baat al tien jaar de Standaard Boekhandel in de Ooststraat uit. Vanaf 1 augustus komt daar de Standaard Boekhandel Brugsesteenweg bij. Het combineren van een centrumwinkel en een baanwinkel schrikt Trui helemaal niet af. “Beide winkels hebben een ijzersterk team en dit wordt een mooi verhaal. Ik heb er heel veel zin in.”
The post Trui neemt

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »