KIJK – ‘Lichtgevende’ nachtwolken sieren hemel aan zee

Aan de kust, en ook elders in Vlaanderen, waren in de nacht van vrijdag op zaterdag ‘lichtgevende wolken’ te zien. Het natuurfenomeen is eerder een zeldzaamheid bij ons.

Lichtgevende nachtwolken zijn vanaf begin juni tot halverwege juli in ons land af en toe zichtbaar. Dat zijn de drie weken voor en drie weken na de langste dag. Verder naar het noorden van Europa zijn deze wolken veel gebruikelijker, maar het moet wel donker worden om ze te kunnen zien.

“Normaal zijn deze wolken niet zichtbaar, maar als de zon bij ons niet te diep onder de horizon zakt, zien we ze wel omdat de wolken nog zonlicht weerkaatsen”, legt weerman Frank Deboosere uit op zijn website. “Die wolken bevinden zich op een hoogte van ongeveer 80 kilometer.”

De wolken hebben een zilverwitte, heel speciale en wat mysterieuze kleur die doet wegdromen. Weerfotograaf Johan Töpke uit Middelkerke slaagde erin de fascinerende wolken iets na middernacht vast te leggen op de zeedijk van Middelkerke.

The post KIJK – ‘Lichtgevende’ nachtwolken sieren hemel aan zee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden voor drugshandel. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.
The post Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel appeared

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol en iedereen wegstuift

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De aanval vond zondag plaats en eiste het leven aan zeker vijf mensen. Volgens de Russische autoriteiten werd hij uitgevoerd door Oekraïne met ATACMS, ballistische raketten van Amerikaanse makelij.

Lees meer »