Jiujitsuclub Diksmuide haalt opnieuw Europese podiumplaats

Melissa Vanthournout van de Diksmuidse Kyoshin-club behaalde onlangs haar eerste podiumplaats (brons) op een Europees kampioenschap Jiu-Jitsu Random Attacks.

“De Japanse samoerai ontwikkelden in de middeleeuwen een geheime martiale (oorlogs)kunst waarmee ze hun clan beschermden. Diezelfde technieken kan je op vandaag nog altijd leren in Japan, maar sinds een kleine 100 jaar is dit ook bij ons in het Westen mogelijk”, legt sensei en tweevoudig Europees kampioen Stefan Steyaert uit.

“Vroeger was dit actie-reactie op leven en dood, nu zijn er een aantal wedstrijdvormen waarin je toont hoe je je verdedigt. Random Attacks is daar één van, waarbij je als verdediger niet weet welke aanval er komt. Wanneer die er echter komt – en dat kan met een wapen zijn, reageer je onmiddellijk en demonstreer je hoe je de aanvaller zou uitschakelen.”

Beheersing en controle

“Door het stressniveau en de snelheid is een enorme beheersing en controle nodig, want je wil uiteraard je partner op de mat niet echt uitschakelen terwijl je toch een realistische oefening uitvoert. Een jury geeft punten op je reactie en op de efficiëntie van je verdediging. Wat je zeker leert, is reactiesnelheid en reflexen op onverwachte situaties. Daarnaast verbetert het ook je focus, leert het je om alert te zijn voor gevaar, maar krijg je ook meer zelfvertrouwen.”

Na de vele podiumplaatsen op het Vlaams en Belgisch Kampioenschap konden in totaal elf leden van Kyoshin zich plaatsen voor het Europese strijdtoneel. “We merkten dat het niveau van de deelnemers opnieuw hoog was. Na een paar heel spannende wedstrijden mocht onze club opnieuw op het podium staan glunderen.”

Stefan verwelkomt graag nieuwe mensen bij Kyoshin. “Kyoshin traint op woensdagnamiddag, zaterdagvoormiddag en zondagvoormiddag in Sporthal De Pluimen in Diksmuide, in een splinternieuwe gevechtsportzaal. Je kan bij ons steeds drie gratis initiatielessen volgen. Onze sport is trouwens voor groot en klein: je kan bij ons terecht van 5 tot 80 jaar. In de verschillende leeftijdsgroepen maken we onderscheid tussen meer algemene lichaamsbeweging tot heel gerichte oefeningen op technieken. We zetten ook in op de teamspirit met een kalender met veel leuke extra activiteiten.”

(API)

Meer info: www.facebook.com/kyoshin.be.

The post Jiujitsuclub Diksmuide haalt opnieuw Europese podiumplaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »