Jason De Vooght krachtbalspeler van het seizoen: “Trainers hebben ons echt naar een hoger niveau getild”

De 30-jarige Jason De Vooght is door zijn collega-krachtballers verkozen tot beste speler van het seizoen. Hij volgt Jabbekenaar Tomas Vandamme op.

Jason was voorbestemd om een goede krachtballer te worden. Moeder Patricia speelde jaren in de hoogste afdeling en Jason heeft heel wat van haar genen in zich. Hij doorliep alle jeugdreeksen en groeide uit tot de topspeler die hij nu is. Jason: “Ik ben uiterst tevreden met deze erkenning. Krachtbal is een groepsport. Samen met mijn ploeggenoten spelen we voor het tweede jaar op rij kampioen. Als team kennen we elkaar door en door. We kennen onze sterktes maar ook onze zwaktes, waardoor we enkel maar beter kunnen worden.”

Opofferingen

“Omdat we met zo’n sterk team zitten, snoepen we wel punten van elkaar af in het referendum, maar dit jaar is het dus eindelijk gelukt. Ik had gehoopt op een plaats in de top drie en gedroomd van deze verkiezing. Natuurlijk komt zo iets niet vanzelf. Ik ben zo blij voor mijn partner, Febe Maene, die ook veel opofferingen heeft moeten doen.”

“Onze twee trainers – Paul Vanheerentals en Nathalie Lievens – hebben ons dit jaar echt wel naar een hoger niveau getild. Als je ziet dat ook ons belofteteam kampioen geworden is, dan weet je dat het er op training stevig aan toe kan gaan. Vandaag is het voor mij een extra heuglijke dag. Mijn mama, die in het buitenland woont, was deze week speciaal afgekomen om tijdens de bekerfinales te supporteren voor onze dames en om te genieten van de andere wedstrijden. Als ze dan ziet dat haar enige zoon verkozen wordt tot beste speler, dan hou je het natuurlijk niet droog!”, aldus de zielsgelukkige Jason.

(JV)

The post Jason De Vooght krachtbalspeler van het seizoen: “Trainers hebben ons echt naar een hoger niveau getild” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Niet-eurolanden nog niet klaar voor toetreding tot eurozone

Geen van de zes EU-lidstaten die geen deel uitmaken van de eurozone maar wel wettelijk verplicht zijn om toe te treden, zijn momenteel klaar om die stap te zetten en dus de euro in te voeren. Dat zegt de Europese Commissie in haar nieuwe convergentierapport. Bulgarije staat er het beste voor.

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Goedkopere tickets voor Kapermolen in Hasselt worden door buurgemeenten niet overal goed onthaald

De stad Hasselt heeft aan de omliggende gemeenten voorgesteld om de toegangsprijzen voor hun inwoners voor Kapermolen te verlagen. De gemeenten moeten wel zelf het verschil bijleggen. Sinds mei moeten bezoekers van buiten de stad 3 keer zoveel betalen voor een ticket. Zonhoven, Herk-de-Stad en Halen zijn niet gelukkig met het voorstel. “Hasselt krijgt als centrumstad middelen uit het gemeentefonds

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

KIJK. Katy Perry laat monden openvallen met gedurfde topless-look op show van Balenciaga

De Amerikaanse zangeres Katy Perry (39) krijgt heel wat aandacht wanneer ze met een gewaagde outfitkeuze verschijnt bij een modeshow. Perry toont haar afgetrainde buikspieren in een topless-look met bontjas over. Volgens sommigen wil ze zo de speculaties over het gebruik van Ozempic tegengaan. In Parijs is het momenteel de Haute Couture Fashion Week, zo waren onder andere ook Nicole

Lees meer »