Halen herdenkt overval van Duitsers op hoofdkwartier van Geheim Leger

In Zelem zijn de slachtoffers van de overval van de Duitsers op het hoofdkwartier van het geheim leger vandaag herdacht. Die overval kostte toen het leven aan 6 verzetsstrijders. Het Geheim Leger was een verzetsbeweging tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Meer krantenkoppen in België

Bange Duivels moeten toernooi heropstarten tegen Frankrijk

België plaatste zich woensdag tegen Oekraïne (0–0) langs een zijdeur voor de achtste finales van het EK. De angst om te verliezen leidde tot een slechte wedstrijd en kostte de Rode Duivels de groepszege. De Belgen moeten hun toernooi heropstarten tegen Frankrijk. Misschien is dat wel een goeie zaak.

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut: “Top vijf de ambitie, podium de grote droom”

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheid betaalt 100.000 euro aan verkeerde persoon: “Hoe is het mogelijk dat zo veel geld zo lang op die foute rekening bleef staan?”

Inga Verhaert, gemeenteraadslid voor Vooruit in Kalmthout, heeft ontdekt dat het Agentschap Opgroeien meer dan 100.000 euro uitbetaalde aan kinderopvang ’t Heidetreintje, in plaats van aan het OCMW. Het geld was bestemd voor meerdere onthaalouders, maar kwam bij één persoon terecht en bleef enkele maanden op diens rekening staan. “Hoe is dat in godsnaam mogelijk?”

Lees meer »

Knokke-Heist activeert ‘hitteplan’ en gaat kordaat optreden tegen amokmakers: “Politie zal extra zichtbaar aanwezig zijn”

“Iedereen is hier welkom. Maar alleen als ze zich aan de regels houden. Het moet voor iedereen aangenaam én veilig blijven.” In Knokke-Heist maken ze zich op voor de eerste échte warmtedagen van het jaar. En daarvoor nemen ze in de kustgemeente nog tot donderdag extra maatregelen, zo bevestigt burgemeester Jan Morbee (GBL). Het doel? Overlast van onder andere groepen

Lees meer »