Geurhinder in het noorden van Antwerpen door lekkende tank bij TotalEnergies

De brandweer van Antwerpen heeft zaterdagavond verschillende meldingen gekregen van geurhinder in het noorden van Antwerpen. Die wordt veroorzaakt door een lekkende naftatank bij TotalEnergies in Zwijndrecht.

 

Meer krantenkoppen in België

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »