Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.

Drie maanden lang is de oude brouwerij Vanden Bussche het decor voor een gezellige en klant- en gezinsvriendelijke zomerbar in het hartje van de gemeente. Vorig weekend openden nazaten van de gekende brouwersfamilie Vanden Bussche op de koer Bardos. Dat was ook de naam van het laatste bier dat er werd gebrouwen en gebotteld, in 1976.

De laatste brouwer

Luigi Coco, zijn broer Fausto, Henri Guillierme (een vriend) en Jan Vanden Bussche zijn de trekkers van Bardos. Luigi, Fausto en Jan behoren tot de brouwersfamilie. “Cyriel Vanden Bussche was onze grootvader. Ghislain, die velen zich herinneren als de laatste brouwer, en de onlangs overleden Monique waren onze grootoom en groottante”, zegt Luigi.

De initiatiefnemers zijn fier dat ze aan het gebouw een nieuwe bestemming kunnen geven. Nadat Ghislain Vanden Bussche de brouwerij had stopgezet, was er nog even een bierhandel. Daarna stond de site leeg. Het gebouw is een beschermd dorpszicht. In de brouwerij woonde een tijdje een kunstenaar, en er werden enkele expo’s ingericht. “Maar met Bardos willen we aan de site een nuttige bestemming geven. Het wordt geen oord van fuiven, feesten en luide muziek. Uit respect voor de buurt. De bar is open tot tien uur. We verwelkomen graag mensen die Ardooie toeristisch verkennen of passeren als wielertoerist, gezinnen en genieters van een hopelijk zonnige zomer.”

Een eigen blondje

“We pakken uit met een eigen biertje, een blondje. Jan is hobbybrouwer en hij stelt zijn brouwerstalent als een echte Vanden Bussche ten dienste van onze zomerbar en van de mensen die er komen genieten. Jan heeft 1.500 flesjes gebotteld, met een etiket dat geïnspireerd is op het logo van onze zomerbar. We wijken dus af van de originele bruine Ardos van weleer, maar ons blondje gaat vlot naar binnen.”

“Verder hebben we een variatie aan drankjes, met frisdranken, biertjes, onder meer van de brouwerij Omer Vanden Ghinste, wijnen, prosecco en lekkere cocktails. Voor de kinderen zijn er ijsjes en we hebben een goed gevulde tapasplank in de aanbieding, met kazen en fijne vleeswaren’.

Bruine kroeg

En wat als we een kwakkelzomer krijgen? “We hebben de mouterij ingericht als een bruine kroeg. Daar zijn ruim vijftig zitplaatsen en kan je dus ook bij slecht weer genieten van onze zomerbar.”

(JM)

The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Reuzenslang Ronaldo bevallen van 14 kleintjes, en dat is heel straf: “Al negen jaar geen contact met andere slangen”

Een reuzenslang die negen jaar geleden na onderzoek door een Britse dierenarts tot “mannetje” werd verklaard, heeft ophef veroorzaakt op een Engelse universiteit. Niet alleen blijkt de nog levende boa constrictor van de City of Portsmouth College een vrouwtje; Ronaldo is ook moeder geworden van veertien jonkies. De slang had de voorbije negen jaar geen enkel contact met andere slangen.

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Goldband stelt tweede album voor, na gemengde reviews: “We moeten daar niet lullig over doen: uiteraard worden we liever opgehemeld”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »