Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”

De raad van bestuur van Zorgbedrijf Harelbeke en de algemeen directeur Gerdy Haes hebben beslist om de samenwerking stop te zetten. “Zowel de raad van bestuur als de algemeen directeur hadden steeds eenzelfde toekomstvisie voor het Zorgbedrijf voor ogen. Een verschillende opvatting over de manier waarop het zorgbedrijf het best wordt aangestuurd, vormde de aanleiding voor deze beslissing”, duidt de voorzitter van het Zorgbedrijf Lynn Callewaert (CD&V).

“We bedanken Gerdy Haes voor zijn inzet en wensen hem het beste in zijn verdere loopbaan. De raad van bestuur vindt het belangrijk om de huidige werking voort te zetten en de geplande zaken verder uit te voeren. Daarom stelde de raad van bestuur een waarnemend algemeen directeur aan en zal er zo snel mogelijk overgegaan worden tot het openstellen van een vacature voor de aanwerving van een nieuwe algemeen directeur.”

September

Directeur organisatiebeheersing Annick Willemans werd door de raad van bestuur tijdelijk aangesteld als waarnemend algemeen directeur, tot het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. De procedure die nu is opgestart kan wel enkele maanden duren. “Ik vermoed dat we ten vroegste in september iemand zullen hebben aangeworven.”

Gerdy Haes (53) werkt sinds 1997 in de zorgsector. De rode draad doorheen zijn leven en carrière is zorgen voor mensen in het bijzonder en de zorgsector in het algemeen. “Ik doe dat uit een bepaalde overtuiging. Ik noem dat ‘mijn eigen ideologie’: we zijn allemaal gelijkwaardig en moeten dezelfde kansen krijgen. Ook mensen met zorgnood moeten een menswaardig leven hebben”, zegt Gerdy, die in 1997 begon in het OCMW Zelzate.

In 2014 liet hij die mooie carrière en vaste benoeming voor wat het was en maakte de overstap naar OCMW Harelbeke. Eerst vijf jaar als directeur Ouderenzorg en later als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke. “Zorgbedrijf Harelbeke en ik hebben de samenwerking inderdaad stopgezet om de reden zoals vermeld. Verder heb ik daar eigenlijk niets aan toe te voegen”, aldus Gerdy, die in Zeeland woont.

(PVH)

The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank en is vrij man

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Afscheid van een blauw-zwart icoon: de tien hoofdstukken in de succesvolle carrière van Ruud Vormer

Ruud Vormer heeft op 36-jarige leeftijd beslist om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. De Nederlander voetbalde zich de afgelopen jaren in de Belgische voetbalgeschiedenis en won tijdens zijn carrière onder meer vijf landstitels, één beker, vier supercups én een Gouden Schoen. Wij blikken daarom in tien hoofdstukken terug op een rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van een

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Brussels drugsnetwerk met banden in Marseille opgerold

Na meer dan tien huiszoekingen in België en Frankrijk zijn twaalf grote jongens van de Brusselse en Marseillaanse drugswereld aangehouden. De arrestaties volgen op maanden drugsgeweld in de hoofdstad. “De organisatie wilde de Brusselse drugsmarkt in handen krijgen.”

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »