Duizenden jongeren beginnen aan hun tussenjaar: “Ik zal hier voor de rest van mijn leven profijt van hebben”

Voor duizenden jongeren betekent het einde van het schooljaar de start van een tussenjaar. Even de wijde wereld in, voor ze beginnen aan een studie of eerste job. “Het had heel wat voeten in de aarde om mijn ouders te overtuigen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

“Zowat elke klant betaalt hier cash. Dat moeten we toch niet uitleggen, zeker?” Rechter beslist: bordeelhouders mogen belastingen nu ook cash betalen

Twee bordeelhouders uit het Antwerpse Schipperskwartier hebben de Vlaamse fiscus voor de rechtbank gedaagd. De reden: ze willen hun belastingen cash betalen, maar dat mocht niet. “Zowat alle klanten betalen hier contant. Dat is anoniem. Daar moeten we toch geen tekening bij maken?” De rechter geeft hen gelijk en verplicht de fiscus nu om hun cash geld te ontvangen. Al

Lees meer »

Lange files op E403 na botsing in beide richtingen in Torhout

Ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 in Torhout ontstond woensdagmiddag een verkeersinfarct. Een personenwagen botste er eerst op een vrachtwagen, met zware schade tot gevolg. Tegelijkertijd botsten in de andere richting twee auto’s op elkaar die getuige waren van het eerste ongeval. Het leidde tot kilometerslange files.
The post Lange files op E403 na botsing in beide

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024

Met het uitreiken van de Torhout Awards 2024 heeft het stadsbestuur hulde gebracht aan de koptrekkers van de lokale economie. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 220 ondernemende mensen.
The post Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hunter Biden mag niet meer optreden als advocaat in Washington DC

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, beschikt in Washington DC niet meer over een vergunning om zijn beroep als advocaat uit te oefenen. Een rechter in de Amerikaanse hoofdstad heeft beslist die vergunning te schorsen, zo meldt de nieuwszender CNN dinsdag. Mogelijk zal die schorsing ook elders in de VS worden uitgevoerd.

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »