Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.

Het compromis is ondertekend en straks volgt de eigenlijke aankoop. Er zullen vijf mensen in het nieuwe administratief centrum aan de slag gaan. De verhuizing van de decanale en parochiale administratie vanuit de dekenij in de Beerstraat naar het gebouw aan de Ravenhofstraat is intussen al aan de gang. De dekenij is veel te klein geworden om alle paperassen en de decanale medewerkers fatsoenlijk te herbergen. Deken Michel Roggeman, die er woont, zag zich zelfs genoopt om zijn living gedeeltelijk als persoonlijk kantoor in te richten omdat er in zijn eigenlijke werkkamer geen ruimte voor was.

“Vergeet niet dat er recent een fusie is geweest van de decanaten Torhout en Gistel en zelfs een stukje van het decanaat Brugge Zuid”, aldus decanaal assistent Fenja Dezutter. “Daardoor omvat ons huidige decanaat nu zeven pastorale eenheden. En dus is de administratie flink toegenomen.”

Via de Ravenhofstraat

Het kantoorpand dat de ruimteproblemen moet oplossen, bevat onder andere een ontvangstbalie, diverse bureaus, vergaderzalen, een polyvalente ruimte en een archiefkamer. Op hier en daar een likje verf na is alles instapklaar.

“De ligging pal in het centrum van de stad is ideaal”, klinkt deken Roggeman tevreden. “De toegang zal via de Ravenhofstraat gebeuren. Het gebouw is tot eind dit jaar aan de zijde van de Markt namelijk nog in gebruik als bank. Begin 2025 zien we dan wel welke invulling dat deel krijgt. Voor alle duidelijkheid: ik blijf in de dekenij uiteraard mensen ontvangen in het kader van bijvoorbeeld uitvaarten, huwelijken, geestelijke begeleiding, enzovoort.”

De onthaalbalie in het nieuwe complex zal op maandag en vrijdag enkel na afspraak open zijn en voorts op dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. De parochianen kunnen er terecht voor allerhande praktische informatie, maar ook voor een goede babbel. Het gebouw zal tevens gebruikt worden voor samenkomsten van werkgroepen rond pakweg rouwzorg of Broederlijk Delen en voor nieuwe initiatieven, zoals jongerenpastoraal.

(JS)

The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire: “Ik slikte Valium om optredens door te komen”

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »