De Kring feestelijk geopend: “Wat ons als Poperingenaars bindt, is de kracht van verenigingen”

Vrijdagavond had, voor de genodigden, de officiële opening plaats van De Kring. Op zaterdag 29 juni van 15 tot 18 uur en zondag 30 juni van 10 tot 16 uur kan het grote publiek er terecht voor een opendeur, met animatie voor jong en oud en allerlei muziekoptredens.

Zes maanden later dan voorzien, verdwenen deze week eindelijk de kraan en stellingen op het Bertenplein. De Kring wordt de nieuwe thuis voor verenigingen als de Poperingse Harmonie, Stemband Hopchora, Jongerenkoor Touché, Flanders Memorial Pipe Band, de schaakkring, de fotoclub, Ferm, Femma, de Landelijke Gilde en de Gezinsbond.

Het vroegere kerngebouw, ’t Hoppeblad en het voormalige hotel werden omgebouwd tot vergaderzalen, repetitieruimten en berglokalen. Het meest in het oog springend is de glazen lift voor 13 personen, aan de buitenwand op de binnenkoer.

“We vertrokken vanuit de noden van de gebruikers. Vele verlanglijstjes werden overgemaakt, en we hielden zoveel mogelijk rekening met die wensen en verlangens. Wat ons als Poperingenaars bindt, is de kracht van het samenkomen, de gemeenschapszin, van verenigingen”, speechte Cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V), die het hele project dagelijks opvolgde.

“Nodig en prachtig geworden”

“De aanblik van de vernieuwde site doet niet echt vreemd. We hebben het ook zien groeien tijdens de bouwwerken. De renovatie was echt nodig, en het is prachtig geworden. De feestzaal is zelfs iets groter geworden, en ook de terraskoer aan de kant van de vroegere visvijver is ruimer”, zeggen Gery Plancke en Rita Notebaert, die De Kring meer dan 40 jaar hebben uitgebaat.

5.300.000 euro

“De stad kocht de site aan in 2019, voor 867.000 euro. In de loop van de renovatie steeg de prijs van de bouwmaterialen met 30 tot 40%. En onderweg vielen heel wat lijken uit de kast: de hele elektriciteit moest vernieuwd worden, bepaalde muren bleken geen fundering te hebben, het hele gebouw moest rolstoelvriendelijk zijn enz.”

“Vandaar dat we een groot stuk boven de oorspronkelijke ramingen uitkwamen. Uiteindelijk heeft het hele project ons netto 5,3 miljoen euro gekost. Er wordt daarover wat gemord, maar dat we destijds 2 miljoen euro uitgaven aan De Bollaard in Watou, of 4 miljoen euro voor het fietspad naar Westouter, daarover hoor je niemand”, zegt Financieschepen Ben Desmyter (CD&V).

Sentimentele waarde

“De Kring heeft voor de meeste Poperingenaars een grote sentimentele waarde. Iedereen was er wel eens te gast voor een bruiloft of ander feest. We zijn dan ook heel blij dat we dit gebouw, in het hart van onze stad, een nieuwe functie konden geven. Met de gastrobar Cirk, uitgebaat door Gert-Jan Kieboom en Lisa Decorte, krijgen we er ook een nieuwe horecazaak bij”, besluit burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

The post De Kring feestelijk geopend: “Wat ons als Poperingenaars bindt, is de kracht van verenigingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.
The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop H&M valt tegen door slechte weer, aandeel krijgt klappen

Modeketen H&M heeft donderdag een waarschuwing uitgestuurd voor tegenvallende verkopen in juni als gevolg van het wisselvallige weer dat veel shoppers thuis houdt. Het Zweedse budgetmerk zegt ook dat het moeilijker wordt om zijn winstdoelstelling te halen. Het aandeel zakte tot 15 procent op de beurs in Stockholm.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen pop-up in het Dadipark, maar Heeren Deweer lanceren wel een biertje van weleer

De Heeren Deweer organiseren dit jaar geen Dadipark pop-up, maar zetten de gemeente Dadizele wel met een ander leuk initiatief extra op de toeristische kaart. De vier vrienden brengen terug Den Averechtsen, een bier dat jarenlang gebrouwen werd in de voormalige Dadizeelse brouwerij Devos, op de markt. “We lanceren ons biertje, gebrouwen in brouwerij BCB in Menen, op de Dadizeelse

Lees meer »

Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad

Hoewel hij in november vorig jaar zei dat hij tijdelijk uit de gemeenteraad zou verdwijnen, nam Tristan Bruynsteen (N-VA) nu toch ontslag als gemeenteraadslid. “Ik kom niet meer op en in overleg met de groep willen we Sabine Joye (N-VA) laten blijven met het oog op de verkiezingen”, verklaart hij.
The post Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad appeared

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Klacht G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een vrouw die jarenlang vrijwilliger was in een dierenasiel en dan veroordeeld werd omdat ze haar hond zo hard had geschopt dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. Volgens de voorzitter van dierenasiel is de vrouw te licht gestraft.

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »