Dansschool Folle et Fou uit Meulebeke mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen

Dit jaar viert dansschool Folle et Fou uit Meulebeke haar 20ste verjaardag. Om dit porseleinen jubileum de nodige glans te geven, organiseerde men een knettergek dansoptreden in het Gildhof in Tielt.

Folle et Fou werd 20 jaar geleden opgestart. Aan de wieg stonden Lieve Germonprez (voorzitster), Merel Vercoutere en Annelies Veys. Van bij het prille begin werden er 87 dansers ingeschreven. Ondertussen is Folle et Fou uitgegroeid tot een bloeiende dansschool die momenteel 311 leden telt. “Nooit gedacht dat we ooit zo’n hoog ledenaantal zouden bereiken”, vertelt Lieve Germonprez.

Droomproject

“We zijn opgestart met het idee kwaliteit te bieden op een creatieve manier die tezelfdertijd leuk is. Onze slogan is nog steeds Plezier in kwaliteit en creativiteit. Tijdens dit feestjaar bedanken we dan ook iedereen die heeft geholpen bij de uitbouw van ons droomproject: de bestuursleden, de lesgevers, de medewerkers en vanzelfsprekend alle dansers van de voorbije 20 jaar.”

“We organiseerden in dat feestjaar een zwartepietenschool, een gekkekapseldansdag en folle house, een hedendaags dansproject in Malpertuus waarvan we de inkomsten schonken aan Villa Rozenrood. Op zaterdag 18 mei was er café dansant op de parking van het VILO. Een ideale gelegenheid voor een leuke babbel met de lesgevers en de bestuursleden.”

“Van 1 tot 5 juli zal Team Folle et Fou deelnemen aan de Olympische Spelen tijdens het danskamp. Diezelfde week gaat ‘s avonds Folle et Fou academy door voor +14-jarigen die willen lesgeven, begeleiden, actief zijn als kinderoppas of leidinggeven in een jeugdbeweging. Het is geen geheim als ik vertel dat alle wedstrijddansers goed scoorden in de verschillende wedstrijden. Zo werden enkele solo- en duodansers geselecteerd voor het BK moderne dans dat straks plaatsvindt.”

“We blijven zowel met onze volledige leraren- als bestuursploeg ervoor gaan om Folle et Fou de volgende 20 jaar plezier in kwaliteit en creativiteit te schenken”, aldus Lieve Germonprez.

(LB)

The post Dansschool Folle et Fou uit Meulebeke mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Winnen en bidden: clash met Frankrijk of héél gunstig parcours voor de Duivels? Ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »