Dakwerker raakt zwaar verbrand nadat appartement vuur vat in Westende, brand slaat over naar aanpalende beenhouwerij

Tijdens dakwerken is zaterdagmiddag brand uitgebroken in een appartementsgebouw in de Meeuwenlaan in Westende. Een zwarte rookpluim was van kilometers ver te zien. Er viel een gewonde.

De brand brak uit omstreeks 13:00 uur. Meteen werd duidelijk dat de situatie ernstig was. Er steeg immers een dikke pak zwarte rook uit het dak op. Die was van ver te zien. Twee brandweerposten, Oostende en Middelkerke, kwamen ter plaatse. Ook burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) kwam ter plaatse om zich van de situatie te vergewissen.

Volgens de eerste bevindingen ontstond de brand tijdens dakwerken. “Er was een onderaannemer aan het werk op het moment waarop de brand uitbrak”, duidt burgemeester Jean-Marie Dedecker. “Isolatiemateriaal zou er vuur gevat hebben. Voorlopig is nog niet duidelijk hoe dat kon gebeuren.”

Zwaar verbrand

De onderaannemer in kwestie raakte zwaar verbrand en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid rond zijn toestand. Hij bleef al die tijd wel bij bewustzijn.

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de brand oversloeg naar een aanpalend gebouw. “Er is brandend isolatiemateriaal op een nabijgelegen dak gevallen”, duidt brandweerkapitein Frank Ureel van brandweerpost Middelkerke. “Dat brandend materiaal viel door een koepel, de keuken van een aanpalende beenhouwerij binnen. Ook daar brak dus brand uit. Er is schade in de keuken, maar die bleef beperkt.”

Laatste werkdag

In principe mag er vanaf 1 juli niet meer gewerkt worden in de bouwsector. Dat is in veel gemeenten en steden aan de kust zo. “Het gaat om een gemeentelijk reglement”, zegt Dedecker daarover. “In principe was vrijdag (gisteren, red.) de laatste werkdag voor het zomerseizoen. We gaan nu bekijken of hier een juridisch gevolg aan gegeven moet worden of niet.”

Er werden een vijftal mensen uit voorzorg geëvacueerd uit het gebouw. Er wordt een branddeskundige aangesteld door het parket om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Kwaad opzet is alvast uitgesloten. De Meeuwenlaan en de Distellaan bleven een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

(JR)

The post Dakwerker raakt zwaar verbrand nadat appartement vuur vat in Westende, brand slaat over naar aanpalende beenhouwerij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Juwelier Filip (56) na zes jaar vrijgesproken voor doodschieten van vluchtende overvaller: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.”

Lees meer »

Rode Duivels genadeloos uitgefloten: Vertonghen met vragende armen naar fans, De Bruyne stuurt ploegmaats naar binnen

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Aanvoerder De Bruyne maande zijn teammaats aan om terug te keren, ze gingen dus zonder de fans te groeten naar binnen.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »