Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.

“Sinds de oprichting in mei 1999 hebben wij ons altijd ingezet om een veilige, warme en stimulerende omgeving te bieden voor onze vele gebruikers uit de regio Ingelmunster. Ons dagcentrum is een plek waar iedereen welkom is, waar mensen elkaar ontmoeten, nieuwe vaardigheden leren en genieten van elkaars gezelschap. Het is dankzij onze fantastische medewerkers, vrijwilligers en alle gebruikers dat wij vandaag staan waar we staan, én dit op een prachtige locatie waar we sinds 2018 gebruik van kunnen maken”, zegt een verantwoordelijke.

Leuke activiteiten

“Ter ere van ons 25-jarig jubileum organiseerden we een feestelijke week vol met leuke activiteiten, muziek en een paar heerlijke traktaties. Het werd een week om nooit te vergeten. Ken je ons dagcentrum nog niet? Ons centrum is er voor mensen die behoefte hebben aan een sociale dagbesteding, ondersteuning of gewoon een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Wij bieden diverse activiteiten aan: van creatieve workshops en sportieve bezigheden tot educatieve sessies en ontspannende momenten. Ook mensen met een fysieke zorgnood kunnen bij ons rekenen op aangepaste ondersteuning”, zegt de verantwoordelijke.

“Gedurende de jaren zijn we ons ook meer en meer gaan specialiseren in de omgang en zorg voor mensen met dementie. Ook voor deze gebruikers zijn aangepaste activiteiten en zorg op maat aanwezig. Kom eens langs, ontmoet ons team, maak kennis met onze huidige gebruikers en ervaar zelf de warme sfeer van ons dagcentrum. Of je nu op zoek bent naar een fijne dagbesteding voor jezelf, een familielid of een vriend, bij ons ben je wel degelijk aan het juiste adres.”

(Patrick D.)

The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen maar liefst vijf (!) oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, Bart en Guido maken hun rentree in de soap voor een reünie van de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »