Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.

“Zijn jullie een beetje nerveus? Logisch hé, maar goed nieuws: binnen tien minuten zijn jullie getrouwd en dan ben je voor de rest van jullie leven op jullie gemak”, lacht burgemeester Windels. Jonas (26) en Leen (28) leerden elkaar kennen op een gewestvergadering van de KLJ. Leen zat bij KLJ-Ruiselede, Jonas bij KLJ-Ingelmunster. Ze zijn al acht jaar gelukkig met elkaar en wonen al vier jaar samen in de Rozestraat in Ingelmunster.

Toen het huwelijk voltrokken was, zei de burgemeester: “Goed nieuws, vanaf heden mogen jullie samen slapen.” Tegen Jonas zei hij ook: ‘Lach nooit meer met de keuzes van je vrouw, want je bent er zelf één van.” Het publiek vond dat grappig.

Op het einde van zijn toespraak vertelde de burgemeester dat er nog voor iedereen gebak was, want Jonas en Leen waren het 400ste huwelijk in 12 jaar tijd dat hij voltrok. De aanwezigen mochten naast cava en fruitsap nog als extraatje een stukje taart eten. Jonas en Leen waren verrast. Ze waren dankbaar dat ze op hun feestelijke dag nog extra gebak kregen. “Een heel plezante verrassing”, bekent Jonas.

Polonaise

Hoe kijkt burgemeester Kurt Windels terug op al die huwelijken? En welke waren de mooiste? “Ooit moesten we 50 minuten wachten vooraleer de trouwers er waren. Ik maakte ook eens mee dat er een man twijfelde. Ik dacht: gaat die nu ja zeggen of niet? Ik trouwde ook al mensen die al voor de tweede keer langskwamen. We maakten ook eens mee dat er hier in de raadszaal spontaan een polonaise begon. Een plezant huwelijk is ook wanneer iemand van de Chiro trouwt met iemand van de Scouts. Dan is het hier volle bak en komen ze allemaal ons bier uitdrinken (lacht).

Die 400 huwelijken hebben allemaal hun eigen verhaal. Ik steek daar zelf veel tijd in, ga vooraf langs bij de mensen die in het huwelijksbootje stappen en zorg dat het heel persoonlijk is. De mensen waarderen dat en vergeten zoiets niet. We beleefden hier al 400 mooie momenten. Nu op naar de 500? Ik heb ongeveer drie jaar nodig om daar te geraken. Als ik aan 500 wil geraken, moet ik eerst 13 oktober succesvol voorbij geraken.”

The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »