Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.

YOU.FO is een sport waarbij je een aerodynamische ring moet werpen en vangen met een futuristisch ogende werpstok. Het doel is om de ring in the end zone van de tegenstander te vangen. “In tegenstelling tot andere sporten, speel je bij YOU.FO eigenlijk altijd door en bestaan er geen uitlijnen”, legt Thijs Bouten van Howest Brugge uit.

“Mocht de ring niet worden gevangen, mogen medespelers of tegenstanders deze ‘claimen’ en vervolgens doorgaan. Hierdoor ligt het spel nooit stil en is het leuk en dynamisch om te spelen en naar te kijken.”

YOU.FO wordt drie tegen drie gespeeld, en er komt geen scheidsrechter aan te pas. “Vanuit Howest, meer bepaald uit onze Sportinnovatiecampus, is het WK YOU.FO naar Brugge gekomen”, weet Thijs Bouten. “Wij hebben de Nederlandse uitvinder enkele keren in Brugge uitgenodigd. Hij opperde het idee om het WK in Brugge te doen. Wij hebben hem daar vanuit Howest bij geholpen.”

Open kampioenschap

Het is een open wereldkampioenschap. Iedereen kan eraan deelnemen. Dat kan vanaf 14 jaar met een ploeg van vijf spelers. In zes poules zijn er 35 ploegen ingeschreven met teams uit Nederland, Tsjechië, Ierland, Australië, Zuid-Korea, Japan en Nigeria.

Uit ons land zijn er acht ploegen. “Met docenten van Sport en Bewegen hebben wij een team samengesteld. Er is een ploeg van Sportwerk met lesgevers uit Vlaanderen, alsook het team Sportaround van een vzw uit Gent. Met Howest en de studenten Sport en Bewegen hebben wij meer dan twintig initiaties gegeven in Vlaamse scholen vanaf het derde middelbaar. Misschien dat daar ook ploegen zijn ontstaan.”

Het WK opent zondag om 10 uur. Om halfzes in de namiddag is de finale gepland. “Wij hebben met Howest de ambitie om bij de eerste tien te eindigen, maar dromen uiteraard van meer”, besluit Thijs Bouten.

(ACR)

The post Brugge gaststad van WK YOU.FO is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is er bij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »