Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.

Het stilstaande voertuig van de vrouw trok in de Steenovenstraat in Kuurne de aandacht van een politiepatrouille die toevallig passeerde. De vrouw kon pas wakker gemaakt worden nadat er stevig aan de auto werd geschud en op de ruiten geklopt.

Van zodra het autoportier geopend werd, rokende agenten een duidelijke alcoholgeur. De automobiliste sprak met dubbele tong en wankelde op haar benen toen ze uit de auto stapte. “Ik heb me langs de kant gezet omdat het niet meer ging om met de auto te rijden”, gaf ze toe.

De openbare aanklager wees op vier vorige veroordelingen voor alcoholintoxicatie of vluchtmisdrijf. “Het gevolg van haar jeugdjaren”, gaf advocate Sabine Vanneste toe. “Maar ze liet die volledig achter haar en herpakte zich volledig. Ze drinkt eigenlijk nooit meer alcohol, behalve die ene keer dan na een uitstapje met een vriendin van vroeger.” “Wat je deed, was heel gevaarlijk”, peperde de politierechter haar in.

Ze veroordeelde haar tot een boete van 800 euro en een rijverbod van 45 dagen. Vooraleer ze haar rijbewijs kan terugkrijgen, zal ze eerst opnieuw voor een medisch en psychologisch onderzoek moeten slagen. Aan een alcoholslot ontsnapte ze.

(LSi)

The post Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke

Lees meer »

“Zowat elke klant betaalt hier cash. Dat moeten we toch niet uitleggen, zeker?” Rechter beslist: bordeelhouders mogen belastingen nu ook cash betalen

Twee bordeelhouders uit het Antwerpse Schipperskwartier hebben de Vlaamse fiscus voor de rechtbank gedaagd. De reden: ze willen hun belastingen cash betalen, maar dat mocht niet. “Zowat alle klanten betalen hier contant. Dat is anoniem. Daar moeten we toch geen tekening bij maken?” De rechter geeft hen gelijk en verplicht de fiscus nu om hun cash geld te ontvangen. Al

Lees meer »