Boeing onderhandelt met justitie VS over schikking na de twee fatale crashes met 737 MAX-toestellen

Boeing voert gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Justitie over een schikking naar aanleiding van de twee crashes met 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Dat stelt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. 

Meer krantenkoppen in België

Studentes openen zomerbar d’Achternoene vlakbij Biekorf

Op vrijdag 5 juli openen Shaday Van der Vennet (20) en Catho Verhelst, twee studentes aan de lerarenopleiding in Brugge, de zomerbar d’ Achternoene bij de Biekorf in Brugge. “Zoals de naam al aangeeft zijn we vooral in de namiddag open”, zegt Shaday. “We bieden ook een podium aan jongeren die willen optreden.”
The post Studentes openen zomerbar d’Achternoene

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De vraag die de toekomstige Vlaamse regering moet stellen: hoe ga je om met schaarste?”

“Meer geld voor welzijn of onderwijs? Het zal wel nodig zijn. Maar eigenlijk staat Vlaanderen voor de uitdaging of je de organisatie op dezelfde manier kan volhouden. Er zijn te weinig onderwijzers, zorgverstrekkers en buschauffeurs. Elke politicus die zich blind staart op z’n eigen vakgebied, daar meer geld voor vraagt en denkt dat ie er zo van af is? Dat

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt

Een 68-jarige man uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen omdat hij een groepje jongeren met een vouwmes bedreigde in een supermarkt. Dat hij daarbij racistische motieven had, achtte de rechtbank niet bewezen.
The post “Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt appeared

Lees meer »