Bezoek de tuin van tuinaannemer Gilles Dehem (37): “Meer dan 800 soorten planten”

Ieder jaar organiseren de Landelijke Gilden verschillende Open Tuindagen. Meer dan 140 tuinen zetten dan hun poorten open. Enthousiaste tuineigenaars vertellen je graag hoe zij hun tuin aanpakken of laten je in stilte genieten van hun tuinpracht. Dit jaar neemt Gilles Dehem uit Eernegem voor het eerst deel. Zijn tuin kan je gaan bewonderen tijdens het weekend van 29 en 30 juni.

Gilles Dehem (37) is tuinaannemer van beroep. Hij volgde de tuinbouwopleiding in het Land- en Tuinbouwinstituut in Oedelem en ging daarna aan de slag bij onder meer Wim Van Wassenhove. Daarna trok hij naar het buitenland, om bij zijn terugkeer hoofdtuinier te worden in het gerenommeerde restaurant Hertog Jan. Sinds zes jaar is hij zelfstandig tuinaannemer.

Oppervlakte van 650m²

In de tuin van Gilles vind je, verspreid over een oppervlakte van 650m², honderden soorten planten. “Ik wil bewijzen dat je op een relatief kleine oppervlakte toch een grote variëteit aan planten en bloemen kan bewerkstelligen. Mijn plantenverzameling telt meer dan 800 soorten gekende en minder gekende vaste planten, heesters, bomen, rozen, bollen, knollen, siergrassen, fruitbomen, bessen, kruiden en groenten uit de serre. Het geheel is opgedeeld door middel van strakke lijnen en hagen (vooral buxus en taxus), wat zorgt voor een unieke samenhang”, vertelt Gilles.

Gilles is van vele markten thuis, en helpt dan ook zijn klanten van ontwerp tot en met onderhoud. Hij ontwerpt zowel siertuinen als eetbare tuinen op maat, maakt de tuin plantklaar, zorgt voor de aanplant en indien nodig ook voor het onderhoud achteraf. Eén van zijn specialisaties is vormsnoei, waardoor een tuin net dat extra tikje originaliteit meekrijgt.

Door zijn uitgebreide kennis en ervaring kan hij klanten ook professioneel begeleiden bij de aanleg van een moestuin, waardoor je het hele jaar door kan oogsten uit eigen tuin.

(ED)

De tuin van Gilles Dehem ligt in de Dahliastraat 9 in Eernegem. Je kan de tuin bezoeken op 29 en 30 juni, telkens van 10 tot 18 uur. De inkom bedraagt twee euro (gratis drankje inbegrepen).

The post Bezoek de tuin van tuinaannemer Gilles Dehem (37): “Meer dan 800 soorten planten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan gesjoemel bij de uitbating van hun drie bordelen. Maar omdat het onderzoek te lang aansleepte, kregen ze geen straf meer opgelegd. Er werd wel een aanzienlijk bedrag verbeurdverklaard.
The post “Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53)

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.
The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »