Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk zien. Normaal zijn we heel rustige mensen, maar dit is toch wel een belevenis”, zegt bewoonster Marie-Louise (90).

De bewoners van Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in de Nieuwpoortsesteenweg hebben normaal zicht op de bomen en glasperkjes van Park Nieuwe Koers. De afgelopen twee weken werden er hekken geplaatst en het terrein afgesloten.

Ook voor nieuwsgierige omwonenden was het moeilijk om een glimp op te vangen van wat er gebouwd werd in het park. De bewoners van Sint-Monica daarentegen wisten wat er opgezet werd. Voor de tweede maal vindt het Rammsteinconcert in Park Nieuwe Koers plaats.

Vorig jaar konden de senioren genieten van een spectaculair Rammsteinoptreden. Ook dit jaar verzamelden zich een aantal bewoners om het concert vanaf de eerste rij mee te maken. Voor deze speciale gelegenheid werd extra personeel ingeschakeld.

“De hoofdverpleegkundigen hebben een rondvraag gedaan wie er interesse had om het concert mee te maken. Zo’n 30 van de 98 bewoners gaven aan dat ze Rammstein wel eens aan het werk wilden horen. Zien kunnen we niet zo goed, maar we genieten eveneens van de muziek van op een afstandje”, zegt Lieven Vermeulen, de algemene directeur van Sint-Monica.

Op het podium

Nieuwe directeur Lieven kan ons vertellen dat enkele bewoners zelfs een kijkje zijn gaan nemen naar de opbouw van het festivalterrein. “Het woon-leefteam heeft ervoor gezorgd dat zo’n 25 bewoners eens op het podium hebben kunnen staan. Dat was zeker een geslaagde dag. Het is altijd leuk voor hen om te zien hoe het allemaal in zijn werking treedt”, zegt Lieven.

“Rammstein geeft precies een privéconcert in onze achtertuin”

“Tijdens het concert zelf staan ook enkele medewerkers in de weide. Zelf hebben we een gezellige avond gebreid aan het Rammsteinconcert. De bewoners werden getrakteerd op een drankje en een hapje, zo lijkt het alsof ze het optreden vanuit de tuin meemaken.”

Marie-Louise (90) was bij een van de gelukkigen die een bezoek hebben kunnen brengen op de concertweide. “Ik was erg onder de indruk. Alles is zo groot. Het podium was reusachtig!”, vertelt Marie-Louise met grote ogen. Zij en haar man, Roger (92), verblijven ondertussen een jaar in Sint-Monica. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk zien. Normaal zijn we heel rustige mensen, maar dit is toch wel een belevenis. Ik ben blij dat ik dit kan meemaken.”

Eigen band

Rammstein is niet de enige band die Oostende op zijn kop zet. Dankzij de input van verzorgers en animatoren werden enkele bewoners in een stoere leren jacket gestoken en gefotografeerd als echte rocksterren. Yvonne (91) “We zijn samengekomen om enkele professionele foto’s te maken. Neen, echt optreden doen we niet. Al zou ik dat wel leuk vinden”, lacht de kranige dame. Sint-Monica liet wel een aantal banners drukken die te bewonderen zijn langs het gebouw van het rusthuis.

“Ik houd van heavy metal muziek en ben echt wel fan van het metalgenre”, zegt Christiane (88). “Het is plezierig om een concert met iedereen samen van zo dicht mee te maken. Het is precies of Rammstein geeft een privéconcert in onze achtertuin.”

Niet vroeg naar bed

Terwijl Rammstein het beste van zichzelf geeft, zijn ook de bewoners nog niet uitgepraat over het onderwerp. “Ik heb vernomen dat er zo’n 50.000 fans komen kijken deze twee dagen. Mijn dochter, haar man en hun twee zonen staan ergens op de weide tussen al dat volk. Ze zijn echte Rammsteinfans. Ik zal hun muziek van ver bewonderen”, zegt Marie-Louise. “Ik ga normaal tussen 19 en 20 uur gaan slapen, maar vandaag blijven we extra lang op om van het concert te genieten. Rock on!”

(ZB)

The post Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Zaterdag 22 juni opende Cristina-Adriana Istrate (45) samen met haar vriend Tommy bistro La Tyna. “Ik hoop dat mijn klanten zich hier thuis voelen, want het sociale contact is heel belangrijk, zeker voor wie al ietsje ouder is”, vertelt Cristina, die door haar vrienden Tyna wordt genoemd.
The post Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »