Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met de explosie. “Hij ontkent zijn betrokkenheid”, vertelt meester Ellen Eneman.

Speurders van de politie zijn donderdagochtend vroeg binnengevallen in verschillende woningen in de regio van Brugge, waaronder in de Blauwe Poort in Sint-Pieters. Daar werd een twintiger opgepakt die een belangrijke rol zou spelen in een drugsdossier.

Karam B. (26) wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te dealen. Opvallend: het huis van de twintiger werd eind februari zelf nog geviseerd. Drie Brusselse jongeren gooiden toen op 28 februari om 3 uur ’s nachts een vuurwerkbom naar de gevel van de jongeman. De woning liep zware schade op.

Juridisch verleden

De bewoner van het huis is geen onbekende voor het gerecht, al was hij toen wel slachtoffer. Karam B. werd door de correctionele rechtbank in Brugge al meerdere keren veroordeeld voor drugshandel. De jongeman was ook betrokken bij een brutale home-invasion in Oostende.

Een viertal maanden na de explosie waar B. slachtoffer werd, is hij nu zelf opgepakt. De Brugse politie viel donderdagochtend op verschillende plaatsen in de Brugse regio binnen. Het drugsonderzoek zou wel los staan van de explosie, want op het moment van de ontploffing liep er al een gerechtelijk onderzoek naar de jongeman.

De invallen kaderen in een drugsdossier, meer specifiek over cocaïne. De feiten waar onder meer B. van verdacht wordt keren terug tot 2019. De twintiger zou al die tijd cocaïne dealen, al is daar volgens hem niets van aan. “Hij ontkent alle betrokkenheid”, vertelt advocate Ellen Eneman.

De jongeman verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter en die besloot B. verder aan te houden. Het is voorlopig niet duidelijk of er nog verdachten werden aangehouden, want de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen kon vrijdag niet communiceren over de zaak.

Ander drugsdossier

Karam B. kwam als verdachte in dit drugsdossier in het vizier van de speurders door een ander drugsdossier. In dat laatste drugsdossier werd Björn F. vrijdagochtend samen met drie andere verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

Björn B. is eveneens gekend bij het gerecht, zo werd de fervente Club-supporter begin dit jaar veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden voor zijn aandeel bij grote rellen. F. werd tijdens het proces in Brugge vrijgesproken, maar in het Gentse hof van beroep wel veroordeeld. Bovenop de 30 maanden cel kreeg hij ook nog eens 5 jaar stadionverbod.

Gekende buurt

De woonwijk De Blauwe Poort kwam ook in januari 2023 in het nieuws, toen de buurt een tijdlang afgesloten werd nadat een babylichaampje ontdekt was op een zolderkamer. Claudia D.C., de moeder van het kind en studente verpleegkunde, houdt al anderhalf jaar vol dat ze niet wist dat ze zwanger was en dat het kindje dood geboren werd, maar de autopsie sprak dat laatste tegen.

The post Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »