Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).

Vooral in het tweede kwart maakten de Belgian Cats indruk met een 20-7-tussenspurt. Na een 20-14 in het derde kwart was de buiten binnen.

Zondag volgt voor de Cats nog een tweede vriendschappelijke interland in Kortrijk tegen Servië. Over twee weken, op vrijdag 12 juli, staan de Belgische vrouwen in de Dôme van Charleroi tegenover Spanje, in een heruitgave van de laatste EK-finale. Twee dagen later is Canada de tegenstander.

Vervolgens wacht een trainingskamp in het Franse Reims, waar nog oefenwedstrijden tegen opnieuw China en olympisch vicekampioen Japan gespeeld worden.

Op de Olympische Spelen zitten de Belgian Cats in poule C en openen op 29 juli tegen Duitsland. Nadien volgen nog groepsmatchen tegen nummer een van de wereld en regerend olympisch kampioen Verenigde Staten (1 augustus) en Japan (4 augustus).

(Belga)

The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. Het gaat om een geval van shaken baby. De zaak is bijzonder schrijnend, blijkt uit het feit dat L.D. zelf haar jeugd doorbracht in instellingen. “Ze leerden met tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »