Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs.

De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom van Babette (10) die gekozen werd door de Kindergemeenteraad. Om 11.00 uur stroomden de kinderen en begeleidende leerkrachten toe en werden ze onmiddellijk ondergedompeld in de festivalsfeer met muziek van DJ Dax.

“Heel gek dat al deze kinderen hier zijn dankzij mijn droom”, zegt Babette verbluft wanneer ze van het podium komt. “Dit feest is echt alles wat ik wilde doen deze zomer. Al mijn vrienden zijn hier, dus belooft het een onvergetelijke namiddag te worden. Popcorn voor iedereen!”

Dromen van Oostende liet dan ook niet e?e?n, maar twee dromen in vervulling gaan vandaag. Het olijke dj-duo Flux en Flex mochten op Babette’s Beachfestival hun eigen dj-set draaien. Ze kregen nu dus ook de kans om op het grote podium hun dansbare deuntjes aan hun leeftijdsgenoten te laten horen. De toon was daardoor meteen gezet en de dansbenen van de kinderen begonnen los te komen. Na dat hoogtepunt volgde ook nog de Poco Loco Kids Disco, die alle kinderen aan het springen, zwaaien en dansen bracht.

Popcorn a? volonté

Als op een echt festival waren er naast muziek ook randanimatie en versnaperingen. De kindercocktails vloeiden rijkelijk, ijsjes werden opgesmuld, de reuzegrote popcornmachine draaide overuren en er waren enkel lachende gezichten te zien. Wie even genoeg had van het bewegen, kon terecht in de chillzone, waar ook circusatelier Woesh samen met een aantal animatoren van pleZAND de kinderen entertainde.

“Niets is leuker dan een kinderfeest te organiseren op de laatste dag van het schooljaar. Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen. Volgend jaar opnieuw? Zou leuk zijn, maar dat moeten we nog zien”, knipoogt Bart Plasschaert, schepen van Vrije Tijd.

Met de voetjes in het zand en de zon op hun gezicht, dansten de kinderen de hele middag en amuseerden ze zich te pletter. Bedankt Babette om groots te dromen en iedereen een fantastische dag te bezorgen.

(ZB)

The post Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Elk jaar 200 boetes voor mensen die kijkfiles vormen: “Na mijn ongeval zag ik mensen filmen, dat is echt ranzig”

Elk jaar krijgen gemiddeld 200 mensen een boete voor ‘abnormaal traag rijden’ in het verkeer, 600 boetes worden uitgeschreven voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie over de kijkfiles in ons land. Radio2-presentator Xavier Taveirne was enkele jaren geleden betrokken bij een verkeersongeval: "Toen ik uit de auto stapte, zag ik overal mensen stilstaan om te

Lees meer »

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Gert Verhulst dolt met liedjestekst van ex Karen Damen in ‘Sneeuwwitje’

Zondag gaat sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in première in Plopsaland De Panne. Ianthe Tavernier speelt de prinses, Michiel De Meyer de prins en Karen Damen en Ruth Beeckmans wisselen de rol van koningin af. “De musical is wel naar deze tijd omgevormd, de eerste versie dateert uit 1998. Dat moest dus wel”, zei Gert Verhulst bij de aankondiging. Karen verklapt nu onder

Lees meer »