600 deelnemers bootsen historische gevechten en ambachten na in Zoutleeuw tijdens Vestingfeesten

De stad Zoutleeuw wordt dit weekend ondergedompeld in een historische sfeer. Tijdens de Vestingfeesten verblijven een 600-tal re-enactors uit verschillende Europese landen in het middeleeuws stadje in het Hageland om de geschiedenis uit te beelden. En er zijn nog heel wat activiteiten. 

Meer krantenkoppen in België

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Eddie Murphy werkt nu al aan ‘Beverly Hills Cop 5′

Hoofdrolspeler Eddie Murphy en producent Jerry Bruckheimer werken al aan een vijfde deel in de succesvolle Beverly Hills Cop-serie. Dat melden zij beiden in gesprek met ‘Variety’. Het vierde deel in de reeks, ‘Axe F’, is vanaf 3 juli op Netflix te zien.

Lees meer »

Drugs dealen ‘om elektrische step te kopen’ levert jaar cel op

Twee mannen van 21 en 63 jaar uit Moeskroen kregen een celstraf van respectievelijk twee jaar en een jaar cel met uitstel omdat ze in opdracht van dealers drugspakketjes afleverden aan de kust. Vooral de 63-jarige P.V. had daar een vreemde reden voor. “Ik had 900 euro nodig om een elektrische te kunnen kopen”, sprak hij.
The post Drugs

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »