35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.

“En dat voor een vrijdag? We hebben dat nog maar zelden meegemaakt.” De organisatie kon alvast al terugblikken op een geslaagde openingsavond, waar nog lang over gesproken zal worden. Het moet dan ook gezegd dat ze zowat alle registers hebben opengetrokken voor de 35ste editie van het stadsfestival, wat nog steeds gratis wordt aangeboden.

Liefhebbers van stevige muziek

De eerste namen verschenen pas om 18 uur op het podium, een opening dat door lokale band Chevalski werd verzorgd. Toch tekenden de eerste bezoekers van Grensrock om 16 uur al present. “Het is mooi weer, de school is net afgelopen en het is hier gewoon leuk vertoeven!” Woorden van wijsheid bij het koppel dat zich een comfortabel plaatsje zocht in de zon.

Vervolgens mochten de brulboeien van Fire Down Below de scene in handen nemen. Het harde gitaarwerk kon de liefhebbers van stevige muziek bekoren, al liep de band in de kijker vanwege een compleet andere reden. Ze konden namelijk rekenen op de steun van de schattigste supporters van het festival. De kleine Axelle (9) en Leon (6) hadden speciaal voor Sam, de drummer van de band, een affiche gemaakt. “Het is een vriend des huizes en de kinderen zijn fan, dus laten ze het hier ook merken”, lachte een tevreden mama.”

Wanneer de laatste gitaar van de groep werd opgeborgen, was het al koppen lopen in het Park Ter Walle. De avond verliep dan ook vingerlikkend verder. Iedereen werd nog opgewarmd door No Prisoners, waarna Zornik de boel in lichterlaaie zette. De groep, met enkele nationale en internationale hits op hun naam, kon de duizenden aanwezigen zonder de minste moeite aan het dansen brengen.

Ozark Henry met Volksharmonie Sint-Jozef

De absolute klepper van de avond was dan weer Ozark Henry in symphony. Hoewel er over het zangtalent van de man weinig te debatteren valt, was het voor de aanwezige Menenaars vooral de omkadering die het hem deed. Ozark Henry speelde met de muzikale steun van Volksharmonie Sint-Jozef, die voor de gelegenheid het volledige repertoire liet weerklinken. Een unieke belevenis, met een overduidelijke link naar de eigen stad.

De eerste avond van Grensrock werd afgesloten door de brutale kerels van Bizkit Park, die ode brachten aan het Nu-Metal genre.

Over het precieze aantal aanwezigen, wilde de organisatie nog geen krasse uitspraken doen. “Het staat vol, het zijn er zeker enkele duizenden”, was de standaard reactie die we kregen. Met een weerbericht dat ook zaterdag erg gunstig lijkt te zijn, zit de kans er dik in dat het record van vorig jaar verbroken zal worden.

The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Farmbar Bruwershof in Dadizele opent deze zomer opnieuw de deuren: “Voor deze vierde editie zijn er enkele nieuwigheden”

Vrijdag 28 juni opent Farmbar Bruwershof aan de Kasteelstraat in Dadizele opnieuw de deuren. Jan Wallays en Geertrui Verhaeghe pakken ook dit jaar uit met enkele nieuwigheden. Zo start de zomer met een optreden en is er op de laatste avond een openluchtcinema.
The post Farmbar Bruwershof in Dadizele opent deze zomer opnieuw de deuren: “Voor deze vierde editie

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »