28 jaar geleden richtte Greet (60) kleuterafdeling in GBS Wevelgem op, nu is ze eerste juf die afzwaait

Juf Greet Vansevenant ging vrijdag alle klassen van GBS Wevelgem in de Goudenregenstraat af om haar kindjes te trakteren op een lolly. Greet (60) startte in 1996 de kleuterafdeling op van de school, ze is nu ook de eerste juf die op pensioen gaat. “Zo’n warm afscheid doet echt deugd.”

De Goudenregenstraat in Wevelgem werd heel even de Goudengreetstraat. De afdeling van de gemeentelijke basisschool nam er namelijk afscheid van Greet Vansevenant. De 60-jarige peuterleidster werd donderdag getrakteerd op bezoekje bij de kapper, een ontbijtje in een molen, toekomen met een riksja tussen een erehaag. en verschillende opdrachten. Vrijdag trakteerde ze terug met lolly’s voor alle kindjes, die haar bedankten met een innige knuffel. “Zo’n warm afscheid doet echt deugd”, vertelt ze.

Het afscheid van Greet is dan ook heel bijzonder. Nadat ze onder meer voor de klas in Bamo Moorsele, mocht ze in 1996 de kleuterafdeling in de basisschool in de Goudenregenstraat in Wevelgem opstarten toen de school gemengd werd. “De klas was toen nog in de huidige refter en we zaten er met alle kindjes samen – van peuters tot derde kleuters. Een uitdaging, maar het heeft me wel leren managen”, vertelt ze met de glimlach.

“Ik ken nog alle toenmalige kindjes van de voorbije 28 jaar bij naam”

De kleuterafdeling van de school groeide snel uit tot vier volwaardige klassen. Juf Greet ontfermde zich dan over de peutertjes. “Dat moederlijke lag me wel. Dat eerste contact met dat kindje dat bij wijze van spreken niks kan om hen dan als zelfstandige peuter te zien vertrekken. Dat was zo leuk.”

Vijf van die peutertjes waren ook haar kleinkinderen – Wout, Kato, Arthur, Sem en Lene. “Dat was niet moeilijker, al was ik misschien net iets strenger. Maar ook zij wisten het: thuis is het mamie, hier was het juffie”, vertelt ze.

En juffie zal ze wellicht voor al die kindjes die ze de voorbije 28 jaar leerde jassen aantrekken en ‘pipi potje’ doen. “Ik ken ze nog allemaal bij naam”, klinkt het. Greet was de eerste kleuterjuf die er lesgaf, ze is nu ook de eerste die met pensioen gaat. “Maar ik zal hier wel nog langskomen om te helpen.

(JD)

The post 28 jaar geleden richtte Greet (60) kleuterafdeling in GBS Wevelgem op, nu is ze eerste juf die afzwaait is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Vogels zorgen voor animo tijdens gemeenteraad

Woensdag 19 juni vond de laatste gemeenteraad voor het zomerreces plaats. Een vraag van Peter Velle (CD&V+) over ratten, vogels en katten zorgde voor heel wat animo en gelach bij zowel de raadsleden als het publiek, toen hij iets zei over de vogels in een vroegere tijd.
The post Vogels zorgen voor animo tijdens gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien over materiaalkeuze voor heraanleg onveilige Brugse straat waar al fietser overleed

Het dubbelrichtingsfietspad in de Guido Gezellelaan in Brugge is onveilig. In september 2023 overleed een fietser na botsing met een andere tweewieler. Een veiliger oplossing is voorlopig niet in zicht, want het provinciebestuur en het Vlaams Agentschap voor Onroerend erfgoed bekvechten over het te gebruiken materiaal voor de aanleg van een fietsstraat.
The post Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien

Lees meer »