102 ijsjeszaken aan de kust getest: waar vind je de beste vanille en de beste chocolade?

Geen zomer zonder ijsjes, geen zomer zonder strand. En dus gaan wij met chocolatier Julius Persoone op zoek naar de Beste Bol van de Kust. We bezoeken alle 102 ijsjeszaken voor telkens dezelfde bestelling: een hoorntje met chocolade en een hoorntje met vanille. Laat ze niet smelten, en zoek snel op waar je deze zomer moet zijn voor het beste ijsje.

 

Meer krantenkoppen in België

Beperkingen voor Ozempic worden verlengd tot februari 2025

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of met een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. De beperkte beschikbaarheid van het medicijn zal nog zeker tot die periode aanhouden.

Lees meer »

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

“Wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn?”: De Sutter (Groen) wuift excuses Van Grieken (Vlaams Belang) weg

Groen-kopstuk Petra De Sutter bevestigt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn excuses heeft aangeboden voor de zware discussie tijdens het woke-debat in ‘Het conclaaf’. “Ik heb niet eens gereageerd”, zegt ze daarover in een interview met weekblad ‘Humo’. “Ik vraag me af: wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn geworden tegenover iedereen die anders is?”

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Na Patricia uit ‘B&B zoekt lief’ reageert ook An Lemmens op plotse overlijden van Kurt: “Ik leerde hem kennen als een geëngageerde en zorgzame man”

Kurt, een deelnemer uit het programma ‘B&B zoekt lief’, is onverwacht overleden. Hij stierf door acuut hartfalen, meldt VTM. Kurt zou maandagavond aan de kijker voorgesteld worden in het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’. Patricia, bij wie de man op bezoek ging, reageert aangeslagen: “Hij was altijd lief en respectvol.” Inmiddels reageerde ook An Lemmens, de presentatrice van het

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »