Werkstraf voor Waal die inreed op verkeerscontrole in Middelkerke: “Ik begrijp geen Nederlands”

Een 32-jarige Waal heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor gewapende weerspannigheid. G.B. reed in op een verkeerscontrole, maar naar eigen zeggen was alles gebaseerd op een misverstand.

Op 30 april dit jaar hield de politie een verkeerscontrole in Middelkerke. Een agent in fluojas deed teken naar een aankomende Audi dat die moest stoppen. Maar de auto reed zonder te vertragen rechtdoor over de aangelegde verkeersremmer, die met twee kegels was aangegeven. De agent moest opzij springen en nam een duidelijke cannabisgeur waar door het half opengedraaide venster van de auto.

De agent riep tot drie keer toe luidkeels ‘stop’ waarna de wagen uiteindelijk halt hield. Na een negatieve alcoholtest wees de agent de bestuurder door naar zijn collega’s. Maar de man, G.B. (32) uit Mettet in Namen, reed weer gewoon door. Verderop werd zijn wagen door de politie onderschept. G.B. had zich verborgen in het struikgewas terwijl zijn moeder, vrouw en kinderen nog in de auto zaten.

“Miscommunicatie”

Naar eigen zeggen was alles gebaseerd op een misverstand. “Ik ben Franstalig en begrijp geen Nederlands”, beweerde hij. “Het was een miscommunicatie”. Voorts verklaarde hij dat hij niet wou dat zijn familie te weten kwam dat hij cannabis had gerookt. De man liep in het verleden al enkele veroordelingen op. (AFr)

The post Werkstraf voor Waal die inreed op verkeerscontrole in Middelkerke: “Ik begrijp geen Nederlands” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

“Kerel reed met vorkheftruck onze living binnen”: man richt ravage aan in bedrijf van Dirk (59) uit Menen

Van het feestgedruis naar de opkuis. Het weekend van Dirk Robaey (59) werd abrupt onderbroken nadat een onbekende volledig los ging in zijn bedrijf. De dader kon door de politie worden ingerekend, maar liet bij Dirk een spoor van vernieling na. “Eerder dit jaar vierden we ons 40-jarig bestaan, nu moet ik een vorkheftruck uit mijn living halen.”
The

Lees meer »

Dreigt regering Netanyahu te vallen? Hooggerechtshof beveelt dat ultra-orthodoxe joden dienstplicht moeten opnemen

Het Hooggerechtshof in Israël oordeelt dat ultra-orthodoxe mannen ook moeten worden opgeroepen voor het leger. Sinds het ontstaan van Israël zijn de zeer religieuze joden vrijgesteld van hun dienstplicht, maar dat is niet eerlijk volgens het Hooggerechtshof. 2 ultra-orthodoxe politieke partijen zouden uit de regering kunnen stappen als premier Netanyahu luistert naar het bevel van de rechtbank.

Lees meer »

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »