Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van maart 2025 klaar.

Het is niet dat aannemer Vuylsteke niet alles in het werk stelt om de werken te doen opschieten. De voorbije maanden werden extra pompen en drainage-buizen geplaatst, om het grondwater weg te krijgen. “Als je geen droge grachten kan trekken, kun je geen kokers plaatsen”, legt Poelaert uit.

Vandaag worden extra ploegen ingezet om maximaal van de drogere dagen te profiteren. In totaal zijn dertig arbeiders bezig, zes kranen en vier mini-gravers. “We proberen met zeven ploegen verschillende werven tegelijk af te werken”, aldus Poelaert. “We rekenen erop dat de werken de volgende maanden beter zullen opschieten.”

Hinder

Tegen het bouwverlof (22 juli tot en met 9 augustus, red.) zou de eerste fase van de Brandstraat in Doomkerke centrum afgewerkt zijn en vrijgegeven voor het verkeer. De asfaltering is gebeurd, er moeten nog enkele groenzones komen en de privé-parking ter hoogte van de kokers moeten nog afgewerkt worden. Dat geldt ook voor de Oude Veldstraat. Ook het kruispunt Bruggesteenweg/Predikherenstraat (aan brasserie De Torens) zou tegen het bouwverlof klaar moeten zijn. Tijdens de jongste gemeenteraad liet de oppositiepartij Respect zich ontvallen dat er nog heel wat werfmateriaal (rioolbuizen, palletten stenen) het gebruik van voetpaden en parkeerstroken hinderen. “We zullen dat materiaal beter proberen te verzamelen om de hinder te beperken”, belooft Poelaert. “Maar we moeten het voorlopig wel érgens kwijt.”

Fase 2C bezig

Het opzet dat niet aan de tweede fase van de Brandstraat centrum wordt begonnen als de eerste nog niet is afgewerkt, wordt niet écht strikt uitgevoerd. De eerste fase is pas half juli klaar, maar de eerste graafwerken voor fase 2C zijn al begonnen. “Bij droog weer moeten we zoveel mogelijk ondergrondse activiteiten kunnen uitvoeren”, verklaart Poelaert. “Zo kunnen we tijd winnen. En de eerste fase is toch voor 95 procent klaar.”

Geduld en begrip

Tegen oktober hoopt de aannemer al een onderlaag asfalt te kunnen gieten in het tweede deel van centrum Doomkerke. Dan zou ook de zijstraat naar het voetbalterrein volledig moeten kunnen afgewerkt worden. Maar voor de totale afwerking van het centrum schuift de meest recente prognose naar eind maart 2025. Dat is alvast drie maanden later dan de vorige planning. Ondertussen wordt ook van de inwoners van Doomkerke veel geduld en begrip gevraagd. Zij moeten al maanden – bij herhaling – hun wagens elders parkeren vanwege de werken of omdat hun eigen woning onbereikbaar is. Dat vraagt om een stevig straatfeest later. Ergens in april 2025?

The post Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Aanhoudende geurhinder door lek bij TotalEnergies in Antwerps havengebied: “Geen gevaar voor de omwonenden”

Een lek in een naftatank bij TotalEnergies in het Antwerpse havengebied veroorzaakt sinds maandagavond geurhinder in de ruime regio langs de Schelde ten zuiden van Antwerpen. Het bedrijf bevestigt deze ochtend dat door het lek in de ruime omgeving een benzinegeur waar te nemen is. “Het lek houdt evenwel geen gevaar in voor de omwonenden”, beklemtoont het bedrijf, dat wel

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »