WEERBERICHT. Vandaag nog zonnig weer tot 24 graden, dit weekend onweersbuien en koelere temperaturen verwacht

Vandaag verloopt droog met eerst brede opklaringen en later ook stapelwolken alsook voorbijtrekkende hoge bewolking. Aan zee blijft het zonnig. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De matige westelijke wind wordt landinwaarts zwak tegen het einde van de dag. Dat meldt het KMI. 

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras De Grote Post in Oostende: “De prachtige zonsondergangen delen we graag”

Het RoofTOPrestaurant Panorama op het dakterras van De Grote Post opent opnieuw de deuren op 28 juni. Vanop het terras krijg je een prachtig zicht over het Leopoldpark. Lokale producten en groenten spelen een hoofdrol in de kaart. Er wordt daarvoor samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt.
The post David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »