Vooruit Koekelare is klaar voor de verkiezingen van 13 oktober: “Een sterk team voor een sterk beleid”

Binnen drie maanden mogen we opnieuw stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vooruit Koekelare, de huidige besturende partij is daar nu al klaar voor.

Patrick Lansens legt uit: “We hebben mooie projecten gerealiseerd en gemeentelijke voorzieningen uitgebreid, waardoor Koekelare meer leeft dan omliggende gemeenten. Ondanks de economische crisis zijn we financieel één van de gezondste gemeenten in Vlaanderen.”

“Uit recente rapporten van de Vlaamse overheid blijkt dat Koekelare zeer goed scoort op veel vlakken, met bijzonder tevreden inwoners. Een onafhankelijke bestuurskrachtmeting bevestigde onze sterke dienstverlening en gezonde financiën”, vervolgt Patrick. Hij wil met Vooruit dergelijk beleid verder zetten.

Verder uitbouwen

“Ons team bestaat uit ervaren mensen en nieuwe, gemotiveerde kandidaten uit Koekelare, De Mokker, Bovekerke en Zande. Zij kennen de gemeente en het verenigingsleven door en door. Met dit team willen we Koekelare verder uitbouwen en goed beheren, een gemeente waar het goed leven is en die financieel gezond blijft en goed blijft scoren binnen Vlaanderen.”

De kandidaten zijn tien vrouwen en negen mannen. Burgemeester Patrick Lansens (59) is de logische lijsttrekker. Hij is burgemeester sedert 1995. Op de plaatsen 2 en 3 staan voorzitter van de gemeenteraad Kelly Tanghe (43) en schepen Stijn Ramboer (42). Schepen Dirk Ampoorter (61) is net als vorige keer lijstduwer.

Op plaats vier staat de eerste nieuwe kandidate, Karen Verholleman (47), advocate en vennoot in het advocatenkantoor VVV Advocaten in Kortemark met bijkantoor in Koekelare.

(SV)

The post Vooruit Koekelare is klaar voor de verkiezingen van 13 oktober: “Een sterk team voor een sterk beleid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »