Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.

Het was de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie én de eerste sinds burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) aankondigde dat hij kopman wordt van de nieuwe Lijst Burgemeester, met daarop ‘overlopers’ Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit). Het relatief talrijk opgekomen publiek had misschien daardoor politiek vuurwerk verwacht, maar de Lijst Burgemeester kwam heel de bijna twee uur durende gemeenteraad niet ter sprake.

Stadenstraat

Wel werd het bestek goedgekeurd van twee aanbestedingen. “De eerste gaat over het stuk Stadenstraat van de Eugène De Grotelaan tot de Kasteeldreef die door de jaren heen onverhard is blijven liggen”, legde schepen Erik Verbeure (CD&V) uit. “Gezien de stijgende behoefte in toegankelijkheid naar het bos, is het wenselijk om daar circulatie mogelijk te maken voor wandelaars en fietsers. Vandaar dat er wordt voorzien in een bewandelbare strook aangevuld met waterdoorlatende elementen.”

Cassierslaan

De tweede opdracht situeert zich de Cassierslaan. “Het gaat over een stuk openbaar domein die ontstaan is doordat de woningen die eraan palen de richting van de beek gevolgd zijn”, ging Verbeure verder. “De beek maakt een bocht naar de Terreststraat en vervolgt dan evenwijdig met de 7de Geniestraat richting Gentseleenstraat. Indertijd zijn al die percelen opgeschoven naar achteren, waardoor er daar ruimte is ontstaan die altijd verhard is geweest met steenslag, met de nodige ongemakken. Er is ook geen aanduiding wat de parkeervakken en wat de wandelstroken zijn. Nu komen er parkeervakken die aangelegd worden in grasdalen. Op het einde van de parkeervakken is een haagje voorzien. De raming voor deze twee opdrachten 149.831 euro inclusief btw.”

Op vraag van Filip Vanhevel (N-VA) gaf Verbeure nog mee dat het gaat om een twaalftal parkeervakken. “Het is een beetje in navolging van wat we twintig jaar geleden met onze eigen mensen gedaan hebben in Sint-Kristoffel, waar de toestand gelijkaardig was”, besloot Erik Verbeure. (TOGH)

The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dreigt regering Netanyahu te vallen? Hooggerechtshof beveelt dat ultra-orthodoxe joden dienstplicht moeten opnemen

Het Hooggerechtshof in Israël oordeelt dat ultra-orthodoxe mannen ook moeten worden opgeroepen voor het leger. Sinds het ontstaan van Israël zijn de zeer religieuze joden vrijgesteld van hun dienstplicht, maar dat is niet eerlijk volgens het Hooggerechtshof. 2 ultra-orthodoxe politieke partijen zouden uit de regering kunnen stappen als premier Netanyahu luistert naar het bevel van de rechtbank.

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Opschudding in Middelkerke: Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober elk apart naar de kiezer

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »