Voel je thuis in de tuin van Steve Delrue in Ingooigem: “Achter elk hoekje ontdek je wat nieuws”

Steve Delrue stelt voor de tweede maal zijn gezellige tuin open voor het publiek tijdens Open Tuinen van de Landelijke Gilden.

“Achter ieder hoekje ontdek je wat nieuws in mijn ‘Tuin voor iedereen’, waar iedereen zich in kan thuis voelen en kinderen kunnen ravotten”, aldus tuinarchitect Steve Delrue. De eerste deelname was in 2018, de tuin was toen vier jaar aangelegd. “Open Tuinen was ideaal om tuinliefhebbers te bereiken. Als tienjarige had ik een voorliefde voor bloemenborders en was het al mijn droom om mijn eigen tuin open te stellen.” De tuin biedt een grote verscheidenheid aan planten en kleur, gezellige hoekjes en mooie verzichten.

Rondleidingen of vrij rondwandelen kan op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 10 tot 18 uur.

The post Voel je thuis in de tuin van Steve Delrue in Ingooigem: “Achter elk hoekje ontdek je wat nieuws” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

“Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards

Sommelier Bert Lemahieu uit Westrozebeke is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni het enige Belgische jurylid op de prestigieuze Winelovers Wine Awards in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het is het grootste wijnconcours van Centraal- en Oost-Europa.
The post “Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards appeared first on

Lees meer »

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek

Gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) uit Ter Hand (Geluwe) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer zijn. “Els liet dat al ruime tijd geleden weten”, reageert lijsttrekker Bercy Slegers. “Ze blijft onze partij trouw en hielp zelfs mee kandidaten zoeken voor onze lijst.”
The post Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis”

Voor elite 2-renners is het wegseizoen ongeveer halfweg. Tijd om even te evalueren. Met die vraag contacteerden we Aäron Vervaeke, snelle man bij Molenspurters Meulebeke en recent zesde in een interclub in Belsele.
The post Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

Zelfs de “wafelenbak” wordt geviseerd: Natuurpunt is mikpunt van Europees onderzoek en moet mogelijk miljoenen aan subsidies terugbetalen

Moet Natuurpunt straks tientallen miljoenen euro’s aan Vlaamse subsidies terugbetalen? Na een klacht van enkele grootgrondbezitters, onder wie Exmar-reder Nicolas Saverys, start de Europese Commissie nu een “diepgaand” onderzoek naar eventuele illegale staatssteun. Daarbij worden zelfs de “wafelenbak” en de cafetaria van een lokale Natuurpunt-afdeling geviseerd.

Lees meer »