Vlaamse regering moet 1.000 euro per dag betalen wegens falend mestbeleid

De Vlaamse regering is opnieuw veroordeeld voor haar falend mestbeleid. Dit keer op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per dag. Dat melden milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Dryade, Greenpeace, Natuurpunt en WWF vrijdag in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

“Stop alsjeblieft nooit met voetballen”: journalist brengt opvallend eerbetoon aan Modric, die in tranen achterbleef na emotionele rollercoaster

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? De Kroatische kapitein ging tegen Italië in één minuut van de hel naar de hemel. En in minuut 98 abrupt weer terug. Modric bleef na die emotionele rollercoaster in tranen achter. Iederéén voelde mee met hem, en een Italiaanse journalist in het bijzonder. De man

Lees meer »