Vijf bergbeklimmers of trekkers komen in Alpen om in twee dagen tijd

Vijf mensen zijn in twee dagen tijd in de Alpen om het leven gekomen bij een dodelijke val, vooral in het Mont Blancmassief. Dat is vrijdag van de Franse en Italiaanse hulpdiensten vernomen. De hulpdiensten roepen tot voorzichtigheid op omdat de sneeuwlaag op hoge hoogte dik blijft. 

Meer krantenkoppen in België

De 7 werken van preformateur Bart De Wever (N-VA): welke obstakels liggen er nog op zijn pad?

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem

De stad Izegem bundelt na de zomer zijn fietsbieb, babytheek en sociale kruidenier De Stamper onder één dak. De stad vond daarvoor een geschikte locatie in het voormalige pand van Focus Brandstore langs de Roeselaarsestraat. Het initiatief krijgt de toepasselijke naam Circuliz.
The post Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »