Vechtsporttrainer die inbreker bewusteloos sloeg, moet naar de rechter: “Hij handelde uit wettige zelfverdediging”

Een vechtsporttrainer die vorig jaar een inbreker in een Gentse supermarkt op heterdaad betrapte en bewusteloos sloeg, moet zich voor de rechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen. Dat besliste de raadkamer vrijdag. Volgens zijn advocaat handelde hij uit wettige zelfverdediging.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Motorrijder (59) zwaargewond na botsing met fietsster: man zat gekneld onder motor

Bij een verkeersongeval in het centrum van Aartrijke, een deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdag op het middaguur twee gewonden gevallen. Een 59-jarige motorrijder en een 53-jarige fietsster kwamen met elkaar in botsing waarna beiden op de grond vielen. De motorrijder zat na het ongeval gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd voor een bevrijding. Hij raakte zwaargewond.

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »