Uitspraak van Amerikaans Hooggerechtshof maakt het moeilijker om Trump en bestormers van Capitool te vervolgen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag een uitspraak gedaan, waardoor het moeilijker wordt om verdachten van de bestorming van het Capitool aan te klagen wegens obstructie. Die aanklacht wordt in honderden vervolgingen gebruikt en ook de voormalige president Donald Trump moet er zich voor verantwoorden in de rechtbank.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na grootschalige inval in Peterbos: “Zo’n bende zit in alle soorten van criminaliteit, zolang het maar opbrengt”

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »