Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.

Het ongeval deed zich om 12.35 uur voor op het kruispunt van de Kruisstraat met de Torhoutstraat en de Ruyterhoekstraat in Zarren. Wat er precies gebeurde is nog niet duidelijk. In ieder geval kwam het op het kruispunt tot een botsing tussen een Renault Megane en een Renault bestelwagen. Die laatste had lichte schade rechts vooraan terwijl de auto ernstige schade opliep in de zijflank.

Ingedeukte deur

Aanvankelijk kwamen enkel een ziekenwagen en de politie ter plaatse en zat er niemand gekneld. Omdat de passagiersdeur van de Megane echter volledig ingedeukt was, kon de vrouwelijke passagier zelf niet uitstappen. Daarom kwam ook de brandweer nog langs om de deur open te wrikken en de vrouw uit de auto te halen. Ze liep bij het ongeval lichte verwondingen op. Ook een tweede slachtoffer raakte lichtgewond. Een ziekenwagen kwam ter plaatse voor overbrenging naar het ziekenhuis. (JH)

The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Pittem lanceert luierbank om ongebruikte luiers in te zamelen

Vanaf nu vind je op vijf locaties in Pittem en Egem een luierbank voor ongebruikte luiers. Het gemeentebestuur wil met dit initiatief de gezinnen in de gemeente die het financieel moeilijk hebben, ondersteunen. Onder het motto ‘Is het luiertje te klein, maak een ander kleintje blij’ roept Pittem haar inwoners op om ongebruikte luiers te deponeren in de daarvoor bestemde

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Federale regering gaat asielzoekers in hotels opvangen

De federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf hotels en twee opvangcentra onderbrengen. Dat staat te lezen in een nota van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) aan de ministerraad, waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht. In de hotels en opvangcentra moeten 728 vrouwen en kinderen onderdak vinden.

Lees meer »

Smoorverliefde ‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend voor: “Ik wilde niet té hard van stapel lopen, maar…”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Aantal antisemitische incidenten in Duitsland bijna verdubbeld in 2023

Het aantal antisemitische incidenten in Duitsland is het afgelopen jaar met meer dan 80 procent gestegen. Vooral sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas, op 7 oktober 2023, is er sprake van een forse toename van de Jodenhaat. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van het Duitse instituut voor onderzoek en informatie over

Lees meer »