Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt voor nieuwe heroïnevervanger: “Er zijn zelfs risico’s voor douaniers en pakjesbezorgers”

De Verenigde Naties waarschuwen voor de snelle opkomst van nitazenen, een synthetische heroïnevervanger. Ook in België is die al opgedoken. “Hij is extreem gevaarlijk, zelfs bij onbedoeld contact.”

 

Meer krantenkoppen in België

Clubbestuur Eendracht Aalst zet stap terug: “Vanaf de eerste dag hebben de burgemeester en de sportschepen ons racistisch en vijandig behandeld”

Het clubbestuur van Eendracht Aalst zet een stap terug, zo laten ze weten in een post op sociale media. Ze halen tegelijkertijd hard uit naar het stadsbestuur van Aalst, dat volgens hen de grote schuldige is van de totale neergang van Eendracht Aalst het afgelopen seizoen. “De burgemeester en de sportminister (sic) hebben vanaf de eerste dag racisme, vijandigheid en

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Luchthaven van Oostende krijgt nieuwe vergunning van de stad: “Op voorwaarde dat ze maatregelen nemen voor het extra verkeer”

De Luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM) had een vernieuwing van hun vergunning aangevraagd voor de uitbating van een vliegveld met start- en landingsbanen in Oostende. Het openbaar onderzoek loopt binnenkort af. De stad verleende alvast een positief advies, maar heeft ook voorwaarden. Vooruit stelt zich vragen bij de geplande uitbreiding van onder meer cargo- en nachtvluchten.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Elk jaar 200 boetes voor mensen die kijkfiles vormen: “Na mijn ongeval zag ik mensen filmen, dat is echt ranzig”

Elk jaar krijgen gemiddeld 200 mensen een boete voor ‘abnormaal traag rijden’ in het verkeer, 600 boetes worden uitgeschreven voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie over de kijkfiles in ons land. Radio2-presentator Xavier Taveirne was enkele jaren geleden betrokken bij een verkeersongeval: "Toen ik uit de auto stapte, zag ik overal mensen stilstaan om te

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »